Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Şırnak'taki Gabar Dağı mevkisinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can için memleketi Mersin'de tören düzenlendi.

        Şırnakta'ki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki askeri törenin ardından Can'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Gülnar ilçesine gönderildi.

        Şehit için Merkez Ulu Cami'de düzenlenen törene şehidin annesi Eşe ile babası Mustafa Can ve 2 kardeşi ile Mersin Valisi Ali İhsan Su, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, bazı milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı.

        Şehidin cenazesi, defnedilmek üzere ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki İshaklar köyüne götürüldü.

        Bekar olan ve 2 kardeşi bulunan şehit Can'ın ilçede kendisine ev yaptırdığı ve 10 gün sonra izine gelmeyi planladığı öğrenildi.

        Şırnak'ta, Gabar Dağı mevkisinde dün yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler