Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen savcı ve hakim çift hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski savcı Fatih K. ve avukatları hazır bulundu. Sanık eski hakim Leyla K. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katıldı.

        Fatih K, savunmasında, hakkında tanık olarak beyanlarda bulunanların ifadelerini kabul etmedi, beraatini istedi.

        Leyla K. da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un kullanıcısı olmadığını savundu.

        Böyle bir program yüklemediğini iddia eden Leyla K, "Ben hakim olduğum sırada duruşmalara çıktığımda telefonumu odamda bırakır, yanıma almazdım. Belki bununla da alakalı olabilir, bilemiyorum. Hakkımda bilgi veren tanığın beyanlarını kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

        Mahkeme heyeti de üzerlerine atılı suçun niteliği, tutuklulukta geçirilen süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, delilleri yok etme ve kaçma şüphesinin de bulunmamasını dikkate alarak, sanıkların yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

        Duruşma, 8 Mart 2018'e ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler