Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri, Kırşehir'de yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla "Ahilik", "insan hakları" ve "aile içi iletişim" konuları hakkında eğitim veriyor.

        AEÜ ile Kırşehir Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerin suç işlemesini önlemek, onların toplumla bütünleşmesini sağlamak ve yeniden hayata kazandırmak için iş birliği yaptı.

        İş birliği çerçevesinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersini, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yükümlülerle birlikte işliyor.

        Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin İpek başkanlığında gerçekleştirilen sunumlarda, 5 üniversite öğrencisi, "Ahilik", "insan hakları" ve "aile içi iletişim" konularında yükümlüleri bilgilendiriyor.

        Derslerde, Ahilik prensiplerindeki ahlak öğretileri, insan hakları alanındaki gelişmeler ve sağlıklı bir aile yapısında uyulması gereken kurallar anlatılıyor.

        Farklı tarihlerde gerçekleştirilen derslere katılan ve denetimli serbestlik hükümleri uygulanan 15 yükümlü, seminer çalışmasıyla anlatılan konuları ilgiyle takip ederek geleceğe hazırlanmaya çalışıyor.

        Kırşehir Denetimli Serbestlik Müdürü Timuçin Göç, yükümlülerin topluma kazandırılması ve yeniden suç işlemelerinin önüne geçilmesi için çeşitli kurslar düzenleyerek iş bulmalarına katkı yaptıklarını, üniversite ile iş birliğinde de sosyal konularda gelişim sağlamalarını amaçladıklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler