Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs yemekhanesindeki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili adli makamlar ve üniversite tarafından gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerin dün akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat ettikleri anımsatıldı.

        Her iki hastanede öğrencilere anında gerekli müdahalelerin yapıldığı ve müşahede sürecinin ardından öğrencilerin taburcu edildikleri belirtilen açıklamada, olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrenci kalmadığı ifade edildi.

        Açıklamada, gerekli çalışmaların başladığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

        "Olay hem adli makamlarca hem de üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler