Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, polisin görevinin devletine sadakatle millete hizmet etmek, devletin kanun ve nizamını temin ederken vatandaşın hakkını korumak olduğunu belirterek, "Çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulmaktan asla geri durmayın. Aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin." dedi.

        Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 20. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılan Altınok, Türk Polis Teşkilatı'nın 172 yıllık köklü geçmişiyle demokrasiye inanan, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, çağdaş bir yönetim anlayışıyla çalıştığını söyledi.

        Altınok, Türk polisinin omuzlarına yüklenen ağır ancak ulvi sorumluluklarını içeren görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını dile getirerek, "İyi yetiştirilmiş, devletine sadık, milletine bağlı uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen kahraman polislerimiz, gece gündüz demeden görevlerini büyük bir özveriyle sürdürmektedir. Bizler, polislerimizin aldığı eğitimlerin kalitesini arttırırken ihtiyacı olan donanımı sağlamak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz." diye konuştu.

        - 15 Temmuz kahramanlığı

        Türkiye'nin birçok terör örgütünün aynı anda saldırısına maruz kaldığına dikkati çeken Altınok, "Bir yandan da özellikle devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemekle uğraşmaktayız. İşte bu hainliğin apaçık ortaya çıktığı 15 Temmuz gecesi Türk polis teşkilatı yalnızca meşru otoritenin emrinde hareket ederek, milli iradenin yanında yer almış, milletinin desteğiyle demokrasi tarihine altın harflerle geçecek kahramanlıklar sergilemiştir." ifadelerini kullandı.

        Altınok, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kastedecek her türlü şer odağının başını ezmekten geri durmayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Ülkemiz bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar abidesi olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir. Sevgili öğrenciler, sizler ülkemizin özeti gibisiniz. Sizlerin hiçbir grubun, şahsın, ekibin değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmaya talip olmanızı bekliyorum. Sadakatiniz devletinize, hizmetiniz milletinize olsun. Göreviniz devletin kanun ve nizamını temin etmek, vatandaşın hakkını korumak ve halkla devlet arasında köprü olmaktır. Çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulmaktan asla geri durmayın. Aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin."

        - "Yurt genelinde 6 bin 520 mezun"

        Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, 415'i Aydın'da olmak üzere yurt genelinde toplam 6 bin 520 polisi mezun ettiklerini belirterek, polis akademisi olarak en mutlu günlerinde birini yaşadıklarını ifade etti.

        14 yıl içinde 3 bini özel hareket, 49 bin polis memurunu mezun ederek teşkilata kazandırdıkları söyleyen Çolak, "Hedefimiz 2018 sonuna kadar 85 bin rakamını bulmak. Bu rakamların hedefi hain FETÖ’yle mücadelede zafiyet yaşamaktan ziyade daha da güçlendiğinin göstergesidir." dedi.

        Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise emniyet teşkilatının bugün zamanın ruhunu kavrayan uygar dünyayı anlayan, önemseyen hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ve insan hakları konusunda duyarlı polisler yetiştirme misyonunu üstlendiğini vurguladı.

        Okul birincisi Mehmet Can Metin de yapığı konuşmada, sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını, kutsal mesleğe adım atacakları için mutlu, saygı ve sevgiyle bütünleştikleri okullarından ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirtti.

        Konuşmaların ardından yeni mezun polisler yemin etti ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler