Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, hayvan tüccarları arasında çıkan bıçaklı kavgaya karıştıkları öne sürülen eski Dadaşköy Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü müşteki sanık 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

        Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu müşteki sanık Yusuf Yıldırım, sanık avukatları ve tanık Y.Y. hazır bulundu.

        Tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Emrah Bayram, Mustafa Teymuroğlu, Gökmen Bayram, tutuklu sanıklar Göksal Bayram ve Hasan Teymuroğlu, duruşmaya katılmadı.

        Duruşmada tanık olarak dinlenilen Y.Y., olayın geçtiği yerde çay ocağı işlettiğini söyledi.

        Olayı görmediğini belirten Y.Y., "İşlettiğim çay ocağında herhangi bir olay yaşanmadı. Aynı bölgede 3 çay evi daha var. Ancak bunlarda da kavgaya yönelik bir şey olmadı. Yani huzurda bulunan Yusuf Yıldırım elinde bıçak olduğu halde benim çay evime veya diğer çay evlerine girmedi. Olayın hayvan pazarında yaşandığını duydum." dedi.

        Sanıklardan Göksal Bayram, Emrah Bayram ve Gökmen Bayram'ın avukatı Halit Çelik de celse arasında şikayetten vazgeçme dilekçesi verdiklerini ve müvekkiller adına müşteki sanıktan şikayetlerini geri aldıklarını ifade etti.

        Mahkeme heyeti başkanının bu beyanlara karşı diyeceklerini sorduğu sanık Yusuf Yıldırım, "Tanık beyanlarına ve okunan belgelere karşı avukatlarım beyanda bulunacaktır." yanıtını verdi.

        Savunma yapan Yusuf Yıldırım'ın avukatları Alparslan Başlıcan, Enver Atasever, Bilgin Ertaş ve Ömer Çiftçi de tanık beyanları doğrultusunda Yıldırım'ın tahliyesini istedi.

        Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da delillerin henüz toplanmadığı, tutuklama sebeplerinde bir değişiklik olmadığı göz önüne alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Mahkeme heyeti ise tutuklu sanık Yusuf Yıldırım'ın, tutuklulukta geçirdiği süre, yaşı ve kaçma şüphesi bulunmaması sebebiyle şartla tahliyesine karar verdi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kurban Bayramı'ndan önce Valilik kararıyla Kombina Caddesi'ndeki canlı hayvan pazarının kapatıldığı, hayvancılıkla uğraşanlara Aziziye ilçesinde yeni hayvan pazarında yer gösterildiği belirtiliyor.

        Kararın Valilikçe Kurban Bayramı sonrasına bırakıldığı anlatılan iddianamede, bunun üzerine Kombina Caddesi'ndeki hayvan pazarındaki eski yerine dönmek isteyen Yusuf Yıldırım ile buradaki kişiler arasında yer meselesinden dolayı kavga çıktığı anlatılıyor.

        İddianamede, sanıklardan Yıldırım'ın kavga ettiği kişileri "Kasten öldürmeye teşebbüs ettiği" ve "Kasten yaraladığı" gerekçesiyle 13 yıldan 27 yıla, Emrah Bayram, Mustafa Teymuroğlu, Gökmen Bayram, Göksal Bayram ve Hasan Teymuroğlu'nun ise "Yıldırım'ın silahla yaralanması" olayına karıştıkları iddiasıyla 8 aydan 2 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler