Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, bir millet, iki devlet ülküsü üzerine inşa edilen Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle yeni boyut kazandığını belirtti.

        Şengel, yazılı açıklamasında, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, DAİB Genel Sekreterliği organizasyonunda oluşturulan inşaat sektöründeki bir heyet ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, 6-10 Aralık'ta bazı temaslarda bulunduklarını ifade etti.

        Programın, Doğu Anadolu'daki firmaların yurt dışı tanıtım ve pazarlama açısından tecrübe edinmesi, ihracatlarının artırılması, hiç ihracat yapmamış firmaların da ticari görüşmeler yapması amacıyla gerçekleştirildiğini aktaran Şengel, bu sayede Türkiye-Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

        İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen Şengel, şunları kaydetti:

        "Bir millet, iki devlet ülküsü üzerine inşa edilen Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle yeni boyut kazandı. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının faaliyete geçmesi ve Azerbaycan'ın lojistik ve ulaştırma merkezi olarak güçlendirilmesi, ülkede çok yönlü ulaştırma altyapısının kurulması için Hazar Denizi kıyısında Elet kasabasında inşa edilen ve 2018'de faaliyete geçmesi planlanan Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı ile etrafındaki arazide serbest ticaret bölgesi kurulması, bölgemiz açısından en kritik gelişmelerden biri. Bunu, Azerbaycan-Çin-Londra köprüsü olarak adlandırabiliriz. Bölgemizden bu lojistik altyapı sayesinde pazar çeşitlendirme adına Kazakistan ve diğer Türk cumhuriyetlerine erişim kolaylığı sağlanıyor."

        Şengel, Ekonomi Bakanlığının Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Tebliği kapsamında inşaat ve müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarla Azerbaycan'da toplantılar yaptıklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler