Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve İzmit Belediyesi iş birliğinde oluşturulan, içinde kitap satış yeri ile ortak kullanım alanları bulunan, öğrencilerin ürettikleri ürünleri satabileceği "Üniversiteli Pazarı" açıldı.

        KOÜ Umuttepe Kampüsü'nde bin 35 metrekarelik alan üzerine yaptırılan pazarda, KOÜ Store, kitap satış yeri, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, İzmit Belediyesi Genç-İZ ofisi, öğrencilerin ürettikleri ürünleri veya bazı eşyalarını satabileceği alanlar, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra öğrenci kulüpleri ile etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği yerler bulunuyor.

        KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerindeki tüm projelerin planlı ve hızlı şekilde ilerlediğini belirterek, bunların tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

        KOÜ'nün 83 bin öğrencisiyle Türkiye'nin önemli ve büyük kurumları arasında yer aldığını ifade eden Hülagü, 18 fakültesi, 21 meslek yüksekokulu ve enstitüleriyle KOÜ'nün orta ölçekli bir Anadolu kenti yapısında bulunduğunu kaydetti.

        Hülagü, KOÜ'nün niteliksel büyümesi ve uluslararası alanda etkisini arttırmak için gayret gösterdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Bu pazar, ihtiyaçlarımıza karşılık verecek şekilde ve şu anda Türkiye'de başka örneği olmayan ilk uygulama, bu açıdan gurur verici bir projedir. İzmit Belediyesi'yle ortaklaşa bu projeyi yürüttüğümüz için başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren devletimizin kaynaklarını en verimli biçimde kullanmayı ilke edinmiş yönetim olarak böylesi iş birliklerinin gerekliliğini önemsiyoruz.

        KOÜ Vakfımızın şehit ve gazi aile çocuklarına burs açısından 500 olan hedefimizin, inşallah önümüzdeki yıllarda buradan elde edeceğimiz gelirle binli rakamlara ulaşmasını istiyoruz."

        - "Yer üstünde müthiş bir cevherimiz var"

        İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da Türkiye'de ilk defa yapılan bir projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

        Türkiye'nin yer altında önemli rezervleri olmadığını dile getiren Doğan, "Yer üstünde müthiş bir cevherimiz var. Yüzde 50'si 30 yaşın altında müthiş bir genç nüfusumuz var. Sizler bizim cevherimizsiniz. Sizler parladıkça bu ülke daha çok değer kazanacak. Ülkemiz daha çok gelişecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler birer birer yakalanıp aşılacak. Bu sizlerle olacak." diye konuştu.

        Öğrenciler adına konuşan Musab Çelenk ise pazar yerinin yapılmasında emeği geçen KOÜ ve İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından Rektör Hülagü, Başkan Doğan ve ilgililer, açılış kurdelesini kestikleri pazar yerini gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler