Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yargı mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında eski Mersin Cumhuriyet Savcısı Umut Koç hakkında 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ve ByLock programını kullandığı iddiasıyla meslekten ihraç edilen Koç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianamede firari şüpheli Umut Koç'un 15 yıla kadar hapsi istendi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaçan Koç hakkında yakalama kararı da çıkartıldı.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonrası kabul edildi.

        İddianamede, sanığın "Kartal" ve 'Reis-Umut abi-Reis" isimleriyle iki ayrı ByLock kullanıcı hesabının bulunduğu belirtildi.

        Sanık hakkında bilgisine başvurulan S.Y. de iddianamede yer alan ifadesinde Koç'un FETÖ/PDY üyesi olduğunu bildiğini kaydetti.

        Sanığın örgüt içinde aktif olarak yer aldığını öne süren S.Y, Koç'un HSYK seçimlerinde de örgütün belirlediği adaylar lehine çalışmalar yürüttüğünü savundu.

        İddianamede, sanığın Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan YARSAV'a üye olduğu da kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler