Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Gürpınar ilçesindeki Atatürk Ortaokulunun öğrencileri, Yerli Malı Haftası dolayısıyla evlerinde hazırlanan yöresel yemek ve tatlıları, Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki öğrencilere ikram etti.

        İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesince açılan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler renkli görüntüler oluşturuyor.

        İlçe merkezindeki Atatürk Ortaokulu öğrencileri, evlerinde ailelerinin de desteğiyle hazırladıkları birbirinden lezzetli yöresel yemekleri merkezdeki engelli kardeşleriyle paylaştı.

        Sıcak ortamda kardeşlik duygularının pekiştirildiği etkinliğe, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ile eşi Hatice Doğramacı da katıldı.

        Doğramacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin engelli kardeşlerine çok güzel bir sürpriz hazırladığını, bu anlamlı etkinlikte öğrencilerin yanında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

        Büyük emek harcanarak hazırlanan yemek ve tatlıların çok lezzetli olduğunu belirten Osman Doğramacı, "Öğrencilerimiz çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Hem yaptıkları birbirinden güzel, tamamı yerli yemekler için hem de bu duyarlı davranışları için hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

        Okul müdürü Funda Güngör ise Yerli Malı Haftası'nın okullarda her yıl kutlanan bir etkinlik olduğunu ancak bu yıl farklı bir kutlama planladıklarını anlattı.

        Bu kapsamda Engelsiz Yaşam Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Güngör, "Etkinliğimize veliler de büyük destek verdi. Her öğrencimiz evinde farklı bir yöresel yemek yaptı. Tatlı, limonata, elma şekeri hatta çiğ köfte yapan bile vardı. Öğrenci ve ailelerimize çok teşekkür ederim." dedi.

        Öğrenci̇lerden Ali Rıza Atan da engelli kardeşlerine yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Bu etkinlik sayesinde empati kurmuş olduk. Onlara yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bunu yapmak hem bizi hem de onları çok mutlu etti. Çok sıcak bir ortam oluştu. Yemekleri arkadaşlarımla ikram ettim. Onları da çok seviyoruz."

        Program hep birlikte söylenen Türkçe ve Kürtçe şarkılarla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler