Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, halkın talep ve önerilerini haftada bir gün şehiriçi otobüslerde yolculuk yaparak dinleyeceklerini bildirdi.

        Başkan Çiftçi ve beraberindeki yöneticiler, otobüslerin toplandığı merkezde düzenlendiği basın toplantısında, kentte ulaşım alanında verilen hizmetlere ilişkin açıklama yaptı.

        Türkiye'de ulaşımda en ucuz şehirlerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini belirten Çiftçi, vatandaşların kaliteli ve tasarruflu otobüslerle yolculuk yaptığını söyledi.

        Kentte günlük ortalama 190 bin kişinin şehiriçi otobüsleri tercih ettiğini, halkın ulaşıma ilişkin talep ve önerilerini artık otobüste dinleyeceklerini vurgulayan Nihat Çiftçi, şunları kaydetti:

        "Farkındalık oluşturmak ve uygulamalarımızın kontrolünü sağlayarak sonuçlarını almak amacıyla belediye olarak yeni bir genelge çıkardık. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, genel sekreterimiz, daire başkanlarımız ve şube müdürlerimiz haftada en az birer defa şehiriçi ulaşımda toplu taşımayı kullanacağız. Halkımızla hemhal olacağız hem de bir problem varsa büyükşehir belediyesinin üst yönetimi olarak bu talepleri alıp, değerlendirme noktasında da güzel bir temas kuracağız. Bugün başlatıyoruz, biraz sonra Harran Üniversitesinde (HRÜ) gençlerle buluşma toplantım var, ben de kentimizde üniversite okuyan öğrencilerimiz toplu taşımada nasıl bir durumla karşı karşıyalar bizzat yaşayarak uygulamalı yolculuğa başlayacağım." diye konuştu.

        Daha sonra kentteki en uzun otobüs güzergahı olan şehir merkezi ile HRÜ arasında çalışan halk otobüsüne binen Çiftçi ve beraberindekiler, yolculuk yapan öğrencilerin görüş ve önerilerini dinledi.

        - Vatandaş memnun oldu

        Öğrencilerden Musa Yıldız, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Belediye başkanını otobüste görünce şaşırdığını belirten Yıldız, "Şanlıurfa'da genelde yeni otobüsler ulaşımda kullanılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

        Sevim Çelik ise ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanıyla karşılaştığını ifade ederek, "Benim için Başkanla görüşmek tesadüftü. Çok farklı şehir gördüm ama ulaşım açısından burası en iyisidir diyebilirim. Yüksek makamda olan birisinin halkla birlikte aynı otobüste olması güzeldir." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler