Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PRETORIA (AA) - Güney Afrika'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı protesto edildi.

        Filistin Dayanışma İttifakı (PSA) öncülüğünde toplanan grup, Johannesburg'taki ABD Konsolosluğu önünde gösteri düzenledi.

        İttifakın Gençlik Kolu üyesi İrfaan Mangera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistinlilerin sesi olduğunu belirtti.

        İttifakın Ulusal Koordinatörü Nazeem Adam da Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ve gelecekte de başkenti olarak kalacağını söyleyerek, ABD'nin dünyaya zorla bir şeyi kabul ettirme hakkının olmadığını kaydetti.

        Adam, adalet için birliğe daha fazla ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, Türkiye'de hangi din veya milletten olursa olsun adalete inanan herkesin Filistin'de adaletin sağlanması için destek vermesi gerektiğini belirtti.

        Güney Afrika Komünist Gençlik Birliği (YCLSA) Ulusal Genel Sekreteri Yardımcısı Isaac Luthuli de ırk ayrımcılığının acı tecrübesini yaşadıkları için bu gösteriye katıldıklarını belirterek Trump'ın dünyanın sahibiymiş gibi hareket ettiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler