Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu" kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen aşçılar Bilecik'in yöresel yemeklerini hazırladı.

        Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada kendileri için tahsis edilen mutfakta yoğun mesai harcayan aşçılar, yöresel yemek şölenine imza atacak.

        Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (MARAPAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Osman Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında Isparta, Antalya, Çanakkale ve Kars gibi illerden en iyi ustaların getirildiğini söyledi.

        Demirci, çok güzel görsel bir yemek şöleni hazırlandıklarını dile getirerek, "Atalarımızın yemekleriyle, geçmişimizin tatlarını vatandaşların hizmetine sunacağız. Yemeklere en başta sevgimizi koyuyoruz, tadı arkasından geliyor. Kimyası bozulmamış organik yöresel ürünlerle pişen kazanlardan çıkan yemekler, lezzetleriyle fark oluşturuyor." diye konuştu.

        Aşçıların yoğun bir mesai harcadığını vurgulayan Demirci, "7 bölgeden farklı illerden 15 ustamız geldi, kazanlar kaynıyor. Osmanlı'nın kurulduğu dirilişin şehrindeyiz. Dedelerimiz nasıl sağlıklı uzun yaşamış ne yemiş onu göstereceğiz. Gelecek nesillere geçmişimizin özel lezzetlerini tattırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Usta aşçıların pişirdiği "dağ eriği kesme çorbası, oymaç çorbası, piruhi, Bilecik güveci, bıldırcın ve keklik kebabı, nohutlu mantı, börek, ayva, kabak, büzme ve samsı tatlısı", bugün sempozyum bitiminde katılımcıların beğenisine sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler