Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİMA (AA) - Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, danışma şirketinin 2004-2007 yılları arasında Brezilya inşaat firması Odebrecht'ten aldığı ödemelerle ilgisi olmadığını ifade ederek istifa etmeyeceğini bildirdi.

        Kuczynski, televizyondan yaptığı açıklamada, Odebrecht'in öncülük ettiği konsorsiyumdan şirketi Westfield Capital'in 2004-2007 yılları arasında aldığı yaklaşık 800 bin doları bulan ödemelerle ilgili istifa çağrılarına yanıt verdi.

        O dönemde şirketin yönetiminde olmadığını belirten Kuczynski, söz konusu ödemelerle ilgisi olmadığını ve bu yüzden istifa etmeyeceğini söyledi.

        Peru Devlet Başkanı Kuczynski, daha önce Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddialarını da yalanlamıştı.

        Odebrecht, geçen yılın aralık ayında yolsuzluk skandalına karıştığı için özür dilemiş, bunun ardından şirketin eski üst düzey yöneticileri ve yetkilileri tutuklanmıştı.

        Şirketin eski Başkanı Marcelo Odebrecht, rüşvet ödediği gerekçesiyle 2016'nın Mart ayında 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Şirketin Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Panama ve Portekiz hükümetleriyle de uzlaşmaya varması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler