Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

        Vali Pekmez, AA tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylaması için seçkideki AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceledi.

        Pekmez, "Haber" kategorisinde, Elif Öztürk imzasını taşıyan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" isimli fotoğrafa oy verdi.

        "Yaşam" kategorisinde oyunu Arif Hüdaverdi Yaman imzasını taşıyan, orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaşın açlık, salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Somali'de kolera sebebiyle babalarını kaybeden iki yetim kardeşin oyun oynamasını yansıtan fotoğraf için kullanan Pekmez'in, "Spor" kategorisindeki tercihi ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf oldu.

        AA'nın objektif ve hızlı habercilik anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Pekmez, şunları kaydetti:

        "Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber haberin hızlı şekilde kamuoyuna ulaştırılması gerekiyor. AA, resmi ajansımız olarak bu konuda üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli olaylarını en hızlı ve en doğru şekilde aktarımını sağlıyor. Bundan dolayı da AA'ya teşekkür ediyoruz."

        Pekmez, oylamaya katılmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, "Bu yılki fotoğraflar hem Türkiye hem de dünya genelinde birbirinden güzel ve önemli karelerden oluşmuş. Bizler seçim yaparken zorlansak da oyumuzu kullandık. Bu yarışmanın da AA'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler