Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün yürüttüğü "Damla Projesi"yle 39 ilde 120 bin kişiye ulaşıldı.

        Programlarda görev alan 43 koordinatörün katılımıyla 2017 yılında uygulamaya konulan faaliyetlerin değerlendirilmesi, 2018 yılının planlanması için Ankara'da "Damla Projesi Değerlendirme Toplantısı" yapılacak.

        Projeyle Ankara'da ilk olarak Kemal Yurtbilir Özel Eğitim Kurumunda malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

        Bakanlık müşaviri Metin Ayvazoğlu ve 45 gönüllü okulda öğrenim gören işitme engelli çocuklara malzeme dağıtımı yaptı. Malzemeler arasında 51 adet çanta, 180'er adet kalem, yağmurluk, şapka, bayrak ve CD'ler yer aldı.

        Okulda düzenlenen dağıtım sonrasında konuşan Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız insanlığa ihtiyacı olan merhameti yaymak." dedi.

        Projenin tüm Türkiye'de, hatta ümmetin bulunduğu her yerde olduğunu dile getiren Ayvazoğlu, "Bu çalışma Hakkari'den tutun Edirne'ye kadar uzanıyor. Din, dil ve mezhep ayrılıklarını yapmadan tüm vatandaşlarımızı bir arada kucaklayacak ve onlara gerçekten yürekten dokunacak bir çalışma. Bir düzine gençle projeye başlamıştık. Şu anda binlerce gençle beraber tüm Türkiye'ye yayılmış durumdayız. Gençler her şeyin parayla değil, biraz da mana gerektiğini, o mananın çok daha önemli olduğunu vurguluyorlar." diye konuştu.

        Projede gönüllü olarak yer alan Merve Kavak ise böyle bir organizasyonda görev aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

        Bugüne kadar böyle bir fırsat yakalayamadıklarını anlatan Merve, "Bakanlığımıza bize sunduğu bu fırsattan dolayı teşekkür ediyoruz. Şu an 45 gönüllü var. Şehir dışından gelenler var. Bazıları ise Ankara'dan. Tamamı üniversite öğrencisi. Bazen yoruluyoruz ama çocukların gözündeki o ışığı görünce yaptığımız işin kıymetini anlıyoruz. O çocuklar işitme engelli olsunlar yada olmasınlar aslında iletişim kurmak istiyorlar. Buraya gelmemiz onlar için önemli." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler