Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep ve Şanlıurfa'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

        Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Engin Erbatan, Ulu Camii'de cuma namazı sonrası toplanan grup adına yaptığı konuşmada, ABD'nin kararının kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

        ABD'nin Müslüman topraklara kan ve gözyaşı getirdiğini ifade eden Erbatan, "Biz ABD'nin barıştan ne anladığını çok iyi biliyoruz. Afganistan'dan, Irak'tan, Suriye'den tanıyoruz. 'Barış ve huzur getireceğiz' dedikleri İslam topraklarına, nasıl kan ve gözyaşı getirdiğinizi görüyoruz." dedi.

        Erbatan, İsrail'in türlü oyunlarla Filistin topraklarına yerleştiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Kanser gibi Filistin topraklarına yayılan terör devleti, ilk kıblemizi işgal etmiştir. Bugün Müslümanlar Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için siyonistlerden izin almaya mahkum edilmiştir. Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz, Kudüs bizim için siyasi bir mesele değil, imani bir meseledir. Bu ümmet artık ABD'nin eşkiyalığına, siyonistlerin Kudüs'teki kirli varlığına sessiz kalmayacaktır. Müslüman ülke liderlerini Kudüs'e sahip çıkmaya, 1,5 milyar Müslüman aleminin utancına son vermeye davet ediyoruz. Bu ümmet Kudüs için arkanızdan gelmeye hazırdır. İsrail ile siyasi, diplomatik ilişkileri kesme çağrısında bulunuyoruz."

        Slogan atarak, tekbir getiren grup, ABD bayrağını yaktıktan sonra dağıldı.

        - Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

        Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Eyyüp Peygamber Camisi'nin avlusunda toplanan yüzlerce kişi, Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

        Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, tekbir getirerek, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

        Grup adına açıklama yapan Faruk Akbaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararının bir geçerliliğinin olmadığı belirtti.

        İslam İşbirliği Teşkilatının Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımasının sevindirici olduğu ifade eden Akbaş, Müslümanların bu anlamda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

        Konuşmaların ardından Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler