Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

        Çankırı Belediye Gençlik Merkezlerinin önderliğinde Sultan Süleyman Camisi'nde cuma namazı kılan vatandaşlar, daha sonra ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstermek için cami bahçesinde bir araya geldi.

        Grup adına basın açıklamasını okuyan Belediye Gençlik Merkezleri Başkanı Batuhan Dinlemez, İsrail'in 1948 yılında haydutça kurulduğunu, bugün de aynı haydutluğu devam ettirdiğini söyledi.

        Amerika'nın bu terörizmi adeta ödüllendirdiğini ifade eden Dinlemez, Kudüs'ün 3 semavi dinin kutsal saydığı, peygamberlerin doğduğu, yaşadığı ve tebliğ vazifelerini ifa ettikleri bir şehir olduğuna dikkati çekti.

        Kudüs'ün teröristlerin başkenti olarak tanındığını ve terörünün inisiyatifine bırakıldığını belirten Dinlemez, "Bilinmesini isteriz ki bugün ne eski Türkiye ne de dünyaya ve Ortadoğu'ya gözlerini kapatmış bir Türk gençliği var. İnanıyorum ki bir gün Kudüs'te zulüm sona erecek, Allah'ın mümin kulları yeryüzüne varis olacaklardır." dedi.

        - Kastamonu

        Kastamonu Milli İrade Platformu tarafından ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki amacıyla Nasrullah Meydanı'nda gösteri düzenlendi.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

        Platform başkanı Fatih Köse, burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını vurguladı.

        Yaşananların çok acı olduğunu dile getiren Köse, "Bundan 200 yıl önce Müslümanların toprağını alıp İsrail diye bir devlet kurulacağına kimse inanmaz, 'Hayal görme' derdi. Gün gelecek bizim neslimizden Fatihler, Selahaddinler, Alparslanlar çıkacak ve zalimin zulmüne son verecek." diye konuştu.

        ABD'nin kararına tepki gösterilmesi gerektiğine işaret eden Köse, "Tel Aviv'deki büyükelçimiz geri çağrılmalı, İsrail ile bütün ilişkiler kesilmelidir. Amerika'nın Türkiye'deki İncirlik başta olmak üzere bütün üsleri kapatılmalıdır. Müslüman ülkeler tarafından petrol başta olmak üzere bütün stratejik ürünlerin Amerika ve İsrail'e satışlarının durdurulması gerekir. Müslüman ülkelerin hava sahaları, karasuları ve limanları Amerika ve İsrail'e kapatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

        - Çorum

        MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde çok önemli kararlar alındığını, arzulanan ve beklenen bir iradenin tezahür ettiğini aktardı.

        Türkiye'nin öncülüğünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan zirvede ABD-İsrail kumpasının tüm yönlerinin deşifre edildiğini, Kudüs'ü tasallut altına almak için devreye giren siyonist emellere gereken tepkinin gösterildiğini anlatan Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan skandal kararının reddiyle birlikte kınanması, birlik ve dayanışma ruhunun tecellisidir. Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası antlaşmalara açıkça aykırı olan ABD zorbalığının tarih, vicdan ve hukuk karşısında hükümsüz olduğunun vurgulanması isabetli bir değerlendirmedir. Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere verilmiş muazzam bir cevap olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ısrarla savunduğumuz, İstanbul Zirvesi’nde ilanının yapılmasını gerekli gördüğümüz teklif ve düşüncemiz de bu yöndedir."

        Aras, parti olarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler