Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim Eunja'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği (91), Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte anıldı.

        Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart 2015'te başlatılan, "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde Ayla'nın manevi babası 7 Aralık'ta hayatını kaybeden Dilbirliği anıldı.

        Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koyan ve bu öyküsüyle "Ayla" filmine konu olan Süleyman Dilbirliği uzun yıllar hizmet ettiği Genelkurmay Başkanlığınca tarafından unutulmadı.

        Dilbirliği'nin hayatı Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlenen etkinlikte, Öğretmen Albay Erhan Altunok tarafından konuklara anlatıldı.

        Hayatını anlatan belgeselden görüntüler eşliğinde anılan Dilbirliği'nin iki millet arasında bitmeyecek bir dostluğa imza attığı vurgulandı ve Türk insanının merhametini de herkese ezber ettiği belirtildi.

        Onu çok seven hayat arkadaşı Nimet Dilbirliği'nin de Süleyman Astsubay'ın ölümünün üzerinden daha 24 saat geçmeden "arkasından yetiştiği", cenazelerinin birlikte kaldırıldığı hatırlatıldı.

        Süleyman Astsubay'ın emekliliğinden sonra da kutsal bildiği üniformasını yıllar boyunca dolabında sakladığı anlatılan anma programında, emekli bile olsa o üniformanın Süleyman Astsubay için bir giysi değil "teni, şerefi, haysiyeti" olduğu dile getirildi.

        Etkinlikte, Balkan Savaşı şehitleri, Er Mahmut ve Piyade Er Tevfik de anıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler