Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt'ta kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına para göndermek üzere olan vatandaşları polis engelledi.

        Kentte yaşayan Güngör Ö'yü (62) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişiler, üzerine kayıtlı çok sayıda cep telefonu olduğunu, bu telefonların bazılarında FETÖ üyelerince kullanılan şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.

        Bu olayın çözülmesi için para gönderilmesini isteyen kişilere inanarak verdikleri hesap numarasıyla birlikte PTT şubesine giden Güngör Ö'den şüphelenen çalışanlar, durumu polise bildirdi.

        PTT şubesine gelen Bayburt Asayiş Şube Müdürlüğü Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına 7 bin 180 lira para yatırmak üzereyken Güngör Ö'ye müdahale etti.

        Yaşanan diğer olayda ise cep telefonundan ulaştıkları D.A'ya kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, verdikleri hesap numarasına para yatırmaya ikna etti.

        Ailesinin durumu polise haber vermesi üzerine kendisine cep telefonundan ulaşamayan polisler, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına 7 bin lira yatırmak üzereyken D.A'yı bularak para yatırmasını engelledi.

        Şüpheli kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler