Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde Sivil Toplum Platformu tarafından "Kudüs İslam'ındır" yürüyüşü düzenlendi.

        Derbent şehitliğinde toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir", "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır", "Kudüs düşerse İstanbul düşer, İstanbul düşerse ümmet düşer" yazılı dövizler, Türk ve Filistin bayrakları ile Ömer Halisdemir Meydanı'na kadar yürüdü.

        Grup, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

        Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, meydanda yaptığı konuşmada, Niğde ve birçok yerde İsrail'in protesto edildiğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce Davos'ta "One minute" dediğini hatırlatan Özkan, "Şimdi buradan bir şeyin haklılığını teslim edelim, herkes temiz elini temiz vicdanına koysun, yıllar önce Davos'ta bir açık oturumda, dünyanın seyrini değiştiren ümmetin lideri ne diyordu 'One minute', arkasından şu cümleyi söylüyordu 'Siz katilsiniz, siz bebek katilisiniz' diyordu. Zalimliğini yüzüne söylüyordu, mertçe, ümmet ayağa kalktı, o zaman başladı bu." diye konuştu.

        ABD ve İsrail'e tepkisini dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

        "Şimdi biz buradan sesleniyoruz ey Amerika, biz İsrail'i biliyoruz nasıl bir zalim olduğunu. Ey Amerika, ey Trump, sana mı düştü Kudüs'ü başkent yapmak, sen kimsin, sen nesin? Buradan sesleniyoruz, meydan sesleniyor, ey Amerika, ey zalimler biz ecdadımızın bin yıllık tarihinde nerede zalim varsa karşısında, mazlumun yanında yer aldık. Niğde bu meydanda yine mazlumun yanında yer alıyor. Ey İsrail, ey Amerika dönüp tarihe bakın, zalimler ve kavimler tarihin çöplüğünde, ayakta kalamadılar vay o zalimlerin haline, siz de Ortadoğu'nun çöplüğünde boğulacaksınız."

        AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ise ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini belirterek "ABD bu kararı ile bütün yer yüzünü ateşe atmaya niyetlenmiştir. ABD'nin bu kararına sessiz kalmak siyonistlerin emellerine ABD'den daha fazla hizmet etmek demektir. Kudüs bizim onurumuz ve iffetimizdir." dedi.

        Saadet Partisi İl Başkanı Nihat Altıparmak ve MHP İl Başkanı Ali Güngör de programda birer konuşma yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler