Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Şu an yüz milyon dolara yakın ciromuz var toplamda. İki sene içinde yurt dışı açılımımız ve yeni ürün kategorilerimizle birlikte müşteri sayımızı 7 bin 500-8 binlere, yıllık ciromuzu da yüzde 40 artışla 140 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

        Eraslan, 13 yıldır Antalya'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show etkinliği kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek, yeni dönem stratejilerine ve hazırlığını yaptıkları projelere ilişkin bilgi verdi.

        Bu yıl fuar kapsamında Libya, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna, ABD başta olmak üzere çok sayıda alıcının Türkiye'ye geldiğini aktaran Eraslan, şunları kaydetti:

        "Her ülkeden insan gelip burada alışverişini yapıp rahat şekilde ülkesine dönüyor. Ülkeler arasında çeşitli sebeplerden yaşanan gerginlikler alıcıların buraya gelmesini engellemiyor. Ülke politikaları geçicidir. Mesela Rusya ile yaşadığımız uçak düşme olayından bir hafta sonra fuarımız vardı, o fuarda yine birinci müşteri kitlemiz Rusya'ydı.

        Bugün Ermenistan'dan Azerbaycan'dan, Rusya'dan, Ukrayna'dan çok sayda müşterimiz var ve kendi aralarında da burada hiç bir sorun yaşanmıyor. Yurt dışına açılımda bu yıl sınama yılımız olacak, sonrasında Avrupa ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde de projelerimiz olacak."

        Eraslan, yakın dönemde e-ticarette de önemli büyüme olacağının altını çizerek, fuar gibi e-ticarette de büyük kampanyalar planladıklarını aktardı.

        - "4 farklı kulvarda bünyemizdeki hem firma hem de müşteri sayımızı artıracağız"

        Dosso Dossi Fashion Show'un Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan etkinlikleri ile dünyaya açılacağını bildiren Eraslan, 2018'de yurt dışına açılım ve ürün kategorisini çeşitlendirme konusunda iki önemli projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

        Eraslan yıllardır kadın kategorisinde hizmet verdiklerini anımsatarak, bundan sonra çocuk, erkek ve ayakkabı kategorilerinde de var olacaklarını aktardı.

        Şu an hizmet verdikleri Dosso Dossi Kids kategorisinde önemli başarılar kazandıklarını dile getiren Eraslan, 15-20 gün sonra ilk mağazasını açacakları Dosso Dossi Shoes'dan da aynı başarıyı beklediklerini dile getirdi.

        Bir sonraki adımda Dosso Dossi Man ile erkek kıyafetlerine adım atacaklarını belirten Eraslan, "Çocuk, kadın, erkek ve ayakkabı olmak üzere 4 farklı kulvarda bünyemizdeki hem firma hem de müşteri sayımızı artıracağız. Şu an yüz milyon dolara yakın ciromuz var toplamda. İki sene içinde yurt dışı açılımımız ve yeni ürün kategorilerimizle birlikte müşteri sayımızı 7 bin 500-8 binlere, yıllık ciromuzu da yüzde 40 artışla 140 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Modern çerçicilik olayına gireceğiz"

        Yurt dışına açılım projeleri hakkında bilgi veren Eraslan, eskiden Anadolu'da köy köy gezip ürün satan çerçileri anımsatarak, Dosso Dossi olarak modern çerçicilik olayına gireceklerini aktardı.

        Eraslan, şimdiye kadar müşteriyi hep Antalya'ya çağırdıklarını belirterek, bundan sonra kendilerinin müşteriye gideceğine işaret edip şu bilgileri verdi:

        "Yurt dışına açılım stratejimizin ilk adımlarını geçen Eylül ayında Moskova'daki CPM ve Almatı'daki Cat EXPO ile attık. Yurt dışı açılımımızda en büyük sürprizi kardeş ülke Azerbaycan ile yapacağız. 1-3 Mart tarihleri arasında Dosso Dossi Fashion Show'un benzerini Bakü'de düzenleyeceğiz. Türkiye'ye gelmeyen müşteri kitlemize ulaşmamız lazım. Bunun için yurt dışındaki organizasyonlara önem veriyoruz."

        - Çocuk giyimle Orta Doğu'dan gelen alıcı sayısını yüzde 100 artırdık

        Ürün kategorisini geliştirme konusunda attıkları "Dosso Dossi Kids" adımının başarılı sonuçlara ulaştığını aktaran Eraslan, çocuk giyiminin Orta Doğu ülkelerindeki alıcılar için yeni bir cazibe alanı oluşturduğunu, bu bölgeden gelen alıcı sayısının yüzde 100 arttığını aktardı.

        Çocuk kategorisinde Suriyeli üreticilerle de görüştüklerini bildiren Eraslan, "Çok başarılılar. Bu insanların bu şekilde faaliyet göstermesi Türkiye için yararlı. Orta Doğu'daki müşteri kitlesi de onları takip ediyor. Şu an Suriyeli firmalarla çalışmıyoruz ama görüşmelerimiz var. Çocuk kategorimizde ilk etapta 5 Suriyeli firma ile çalışmaya başlayabiliriz diye düşünüyorum." bilgisini verdi.

        Eraslan, Haziran ayındaki organizasyona ayakkabı ve çanta ile erkek giyimi de ekleyeceklerini dile getirerek, Dosso Dossi Shoes ile ağırlıklı olarak yurt dışında mağazalaşmayı öngördüklerini, franchising ile büyümek istediklerini, ilk mağazayı en geç 2019'da açmayı ve yurt dışında 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

        Tüm kategorilerde büyürken aynı zamanda istihdamı da artıracaklarını bildiren Eraslan, doğrudan ya da dolaylı kendilerine hizmet veren çok sayıda kişi olduğunu, istihdamda büyük potansiyellere ulaşmak istediklerini dile getirdi.

        - "ABD ile sorunlar yaşıyoruz ama onlar da geçecek"

        Türkiye'nin son açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Eraslan, ekonominin geçen dönemdeki yaşadığı daralmaların Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki savaşlardan ve gerginliklerden kaynaklandığını söyledi.

        Eraslan, yatırımcıların böyle bir ortamda biraz tedirgin davrandığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Bu durum, şu dönemden sonra biraz azalıyor, nispeten ciddi anlaşmalara varıldı bölgede. Bu coğrafyada 2018'de terör örgütlerinin de etrafımızdan silinmesi ile birlikte bir sakinlik olacağını, bekleyen sermayenin faaliyet alanlarına döneceğini, böylelikle olumlu ivme kazanacağını düşünüyorum. Geçen dönem Avrupa ile sıkıntılı bir dönemimiz oldu ama Avrupa'nın Türkiye'ye Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı var.

        Nasıl ki Rusya ile bir dönem sıkıntılı sürece girmişsek... Avrupa ile de bir süre sonra normale dönecektir. Avrupa ile bağlarımız kesinlikle kopmayacak. Rusya ile iyi bir yerdeyiz, ABD ile sorunlar yaşıyoruz ama onlar da geçecek. Çünkü ABD bu coğrafyada olmak istiyorsa Türkiye'nin dışında kapısını çalacağı ikinci tutarlı bir ülke yok."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler