Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde balık tutarken kayalıklardan düşen kişi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından uzun süren uğraşlarla kurtarıldı.

        Balık tutmak için Katrancı Koyu'na gelen Yasin Cesur (44), çıktığı kayalıklardan dengesini kaybederek düştü. Kayalık zeminde yaklaşık 20 metre yuvarlanan Cesur, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak hareketsiz kaldı. Cesur'un cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istemesi üzerine olay yerine UMKE sevk edildi.

        Cesur'un düştüğü bölgeye, iple kurtarma istasyonu kuran ekipler, yaralıya ulaştı. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yukarıya taşınamayan yaralı için Göcek Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinden yardım istendi.

        - Sedyeyi denize indirdiler

        Denizde bekleyen bot, deniz dibinin kayalık olması nedeniyle kıyıya yanaşamadığı için UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ve Ergün Kocagöz, sedyeyi denize indirdi. Sırt tahtasına bağladıkları yaralıyla yaklaşık 10 metre yüzen ekipler bota ulaştı. Cesur, yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Burada bekletilen ambulansa alınan Cesur, Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü.

        Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Cesur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        - "Biraz maceralı ve zor oldu"

        Operasyonun ardından gazetecilere açıklama yapan UMKE görevlisi Ergün Kocagöz, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yaralıya güçlükle ulaştıklarını anlattı. Kurdukları iple kurtarma istasyonuyla yaralıyı yukarı taşımaları kendilerine ve yaralıya zaman kaybettireceği için Sahil Güvenlikten destek istediklerini ifade eden Kocagöz, şunları anlattı:

        "Bot da kıyıya yanaşamayınca yaralıyı denize indirdik ve sırt tahtasında yüzdürerek bota ulaştık. Biraz maceralı ve zor oldu. Bu gibi vakalar çok fazla olmuyor. Islanmamıza rağmen bir kişinin hayatını kurtardığımız için mutluyuz. Bize destek olan Sahil Güvenlik ekiplerine de teşekkür ederiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler