Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz milletimiz için yeri gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk, bu uğurda her şeyi göze aldık." dedi.

        Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti.

        Üç yıllık bir aranın ardından Karamanlılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdoğan, Ekim 2014'te Pamuklu köyünde vefat eden 18 madenciyi rahmetle yad ederek, ailelerine Allah'tan sabır diledi.

        15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Karamanlı Muhammet Yalçın başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle yad eden Erdoğan, "Daha 22 yaşında, hayatının başında şehit olan Muhammet'i alçakça şehit eden FETÖ terör örgütüne ve tüm terör örgütlerine karşı tarihine, ecdadına yakışır bir duruş ortaya koyan tüm Karamanlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz kahramanı, doğu cephemizin büyük komutanı Kazım Karabekir'e ve bayrağımız inmesin, ezanlarımız susmasın diye mücadele eden Karaman'ın tüm tunç yürekli evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Karaman'a 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64'lük "evet" oranı ile kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan, yöreye ait türkünün "Aşamadım Karaman'ın ilinden/Kahve fincan kayar oldu elimden/Korkar oldum ayrılıktan ölümden/Er gibi meydanda dönenlerdeniz/Bir ahbap yoluna ölenlerdeniz." dizelerini okudu. Erdoğan, "Biz Karaman'ın yoluna, Karaman'ın ahbaplığına gerekirse ölürüz. Biz milletimiz için yeri gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk, bu uğurda her şeyi göze aldık." dedi.

        Yola çıkarken "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece." dediklerini anımsatan Erdoğan, "Türkiye için, Türk milleti için hepsine değer. Hamdolsun milletimiz, girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı, hep yanımızda oldu. En son 15 Temmuz'da sadece oyuyla, sadece yüreğiyle değil, aynı zamanda canıyla da yanımızda olduğunu gösterdi. Rabbim hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 1 milyar 259 milyon lira olan 170 eser ve hizmetin açılışını yapacaklarını, Karaman'ın bunlara layık olduğunu söyledi.

        Eğitim yatırımlarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, "İlk defa oy kullanacak olan gençlere sesleniyorum, gençler siz acaba 18 yıl öncesinin Karaman'ını tanıyor musunuz? Annelerinize sorun, size anneleriniz 18 yıl öncesinin Karaman'ını bir anlatsın. Neydik, ne olduk? İnşallah daha ne olacağız." sözlerini kullandı.

        Karaman'ın içinde yeni yeni şehirler kurduklarına ve burasının göç veren bir şehir olmadığına işaret eden Erdoğan, sanayileşmede yeni adımlar attıklarını ve Sağlık Bakanlığınca yapılan yatırımların açılışını da bugün gerçekleştireceklerini belirtti.

        Karaman'da, 243 konutu tamamlayan TOKİ'nin, 2 bin konutun yapımını da sürdürdüğünü ve bunların hepsinin satıldığını bildiren Erdoğan, "Niye? Artık Karaman çekim şehri oldu, cazibe şehri oldu, güzel şehir oldu. Burada işsizlik yok, bak nereden nereye?" dedi.

        Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri Bakanlıkları, diğer bakanlıklar ve İl Özel İdaresince hayata geçirilen projelerin bugün açılışını yapacaklarını anımsatan Erdoğan, Konya-Karaman, Karaman-Ermenek, Karaman-Ereğli, Karaman-Mersin yolu gibi çok önemli bölünmüş yol projelerinin açılışını da gerçekleştireceklerini bildirdi.

        Karaman Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yatırımları ile özel sektör kuruluşlarının tamamladığı 10 fabrikanın resmi açılışının da bugün gerçekleştirileceğini söyleyen Erdoğan, "170 ayrı hizmet ve eserin bir kez daha bu güzel şehrimize, bu tarih ve kültür şehrimize hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen katkısı olan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karaman Anadolu'nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir. Geçmişte Karaman'ı il yaptılar ama onu şanına yakışır hizmetlere kavuşturamadılar." değerlendirmesinde bulundu.

        Son 15 yılda yaptıkları yatırımlarla Karaman'ın önünde yeni bir dönem açtıklarını anlatan Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 15 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin en seçkin yüksek öğrenim kurumlarından biri olma yolunda ilerlediğini anlattı.

        Toplu konut yatırımlarıyla Karaman'da şehircilik devrimi gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, Konya-Karaman hızlı tren hattının büyük ölçüde tamamlandığını, tümüyle 2018'de açılacak hattın Konya üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir'e, Mersin ve Adana üzerinden de Mardin'e kadar uzanacağını bildirdi.

        Türkiye'nin dört bir yanını havalimanlarıyla donatırken, eğitimden sanayiye her alanda büyüyen Karaman'ı ihmal etmediklerini söyleyen Erdoğan, Lütfi Elvan'ı işaret ederek, "Tabii Karamanlı Lütfi Efendi Kalkınma Bakanı, işte planların içerisine onu da sokuşturdu, 'Yapmamız lazım.' diyor. Hükümetimiz de atılacak bu adımı inşallah Karaman'da da gerçekleştirecek, Konya'ya uçakla indiğimiz gibi inşallah Karamanımıza da uçakla ineceğiz. Şehrimize yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı şu anda ihale sürecinde. Bu havalimanını 160 milyon liralık bir yatırımla tamamlayıp inşallah 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz." bilgisini paylaştı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler