Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

        Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Türkmenleri Sorumlusu Usame Solak, oylamaya sunulan fotoğrafları inceledi.

        Solak, Haber kategorisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın Novi Pazar kentindeki Boşnak Milli Konseyini ziyaretinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan kız çocuğuyla çekilen "Erdoğan sevgisi" isimli fotoğrafa oy verdi.

        AA'nın özellikle İslam coğrafyasında mazlumların sesini duyurmak adına çok önemli bir rol üstlendiğini belirten Solak, fotoğrafların her birinin anlamlı ve değerli olduğunu, en iyi fotoğrafı seçmekte zorlandığını söyledi.

        Haber kategorisindeki oylamaya katılan Suriye'nin Sahil Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de Diaa Al Din'in Suriye'de rejime ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava saldırısından etkilenen iki çocuğun bölgeden uzaklaştırılmasını gösteren "Suriye'de ateşkes ihlalleri" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

        Kömürcü, AA'nın, kendi ülkesindeki acıyı, dramı, savaşı tüm dünyaya duyurduğunu ifade ederek, "Fotoğrafları incelerken etkilendim. Bazı kareler kendi ülkemizde çekilmesine rağmen unutmaya başlamıştık. Ancak AA, tüm dünyada olduğu gibi Suriye'deki dramı da yakından takip ederek çok anlamlı, acı karelerle tarihe not düşüyor." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler