Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

        Kalkınma Bakanlığı, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Diriliş Adıyaman" adlı projenin açılış programında "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro gösterisi Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda yapıldı.

        Tiyatro etkinliğinde, Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyunu öğrencilere ücretsiz sahnelendi.

        Tiyatro oyuncuları Nazlı Çığa, Cüneyt İngiz ve Soner Türker tarafından sahnelenen tek perdelik oyun, kocası Sarıkamış'ta şehit düşen Fatma Seher'in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak sahnelendi.

        Oyunun sonlarına doğru başta Özgecan olmak üzere Türkiye'de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi istendi.

        Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

        Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, yaptığı konuşmada, bugünkü kadınların Milli Mücadele dönemindeki kadınlardan daha aktif ve fedakar olduğunu söyledi.

        İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise tiyatro etkinliğinin düzenlenmesinde Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerinin büyük emeğinin olduğunu belirtti.

        Tiyatro ekibinin beş gün boyunca Türkiye Petrolleri Konferans Salonu'nda izleyicilerle buluşacağını ifade eden Alper, "Bugünkü gösteri çok coşkuluydu. Hepinize katılımlardan dolayı teşekkür ederim. Kahramanlıklarla dolu bir geçmişimiz var. Biz de bu geçmişe sırtımızı dayayıp önümüze konan hedeflere yürümek için bu kahramanlıkları unutmamak lazım." dedi.

        Konuşmaların ardından Kutlu ve Alper, tiyatro ekibine plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler