Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan ve örgütün arama tarama sorumlusu olduğu belirtilen tutuklu sanık Musa Kılcı, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan Musa Kılcı ve Ali Kiriş ile avukatları hazır bulundu.

        Karar öncesi mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Musa Kılcı'nın, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, arama tarama sorumlusu olduğu, örgüt üyesi kişilerle bağlantısının bulunduğu ve okullarında çalıştığı iddiasıyla hapsine karar verilmesini talep etti.

        Savcı, sanık Ali Kiriş'in de örgütün gizli programı ByLock'u kullandığı, toplantılarına katıldığı, örgütün yayınlarına abone olduğu ve tanık ifadeleri kapsamında hapis cezasını verilmesini istedi.

        Karar öncesi son savunmayı yapan Kılcı, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek tahliyesini istedi.

        Sanık Kiriş de mütalaada aleyhe olan hususları kabul etmediğini, 17 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kılcı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl hapsine, sanığın suçunun 3713 sayılı yasanın 3'üncü maddesi gereğince terör suçu sayılması nedeniyle cezada artırım yaparak 10 yıl 6 ay hapis cezasına karar verdi.

        Mahkeme Sanık Kiriş'i de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık ceza miktarı ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler