Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hak-İş VI. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, 20 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek törenle verilecek.

        Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Kısa Film Yarışmasının Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlendiği belirtilerek, yarışmaya 124 ülkeden 5 bin 404 film için başvuru yapıldığı kaydedildi.

        Yarışmanın ödül töreninin dünyanın farklı ülkelerinden sinema emekçilerinin katılımıyla Ankara'da düzenleneceği ifade edilen açıklamada, yarışma kapsamında en iyi film birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül verileceği bildirildi.

        Açıklamada, törenin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler