Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Nasır Hariri ile Suriye'de krize siyasi çözüm bulmak için Türkiye'nin attığı adımları görüştüklerini bildirdi.

        Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, MYK Başkanı Hariri ve beraberindeki heyeti kabul ettiklerini kaydetti.

        Bakan Çavuşoğlu, mesajında "Cenevre süreci ile Rusya'nın arasında sinerji oluşturarak siyasi süreçte ilerleme sağlanması konusunda Türkiye'nin attığı adımları ve yaptığımız çalışmaları paylaştık." ifadesine yer verdi.

        Cenevre 8 görüşmeleri, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 28 Kasım-15 Aralık tarihlerinde düzenlenmişti ancak sonuç alınamamıştı.

        30-31 Ekim'de yapılan son Astana toplantısında, Rusya, Soçi'de Suriyeli tarafları, "Ulusal Diyalog Kongresi" adı altında bir araya getirme teklifi sunmuştu.

        Soçi'de 22 Kasım'da Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Diyalog Kongresi ile Cenevre sürecine katkı sağlanması gerektiği mesajını vermişti.

        Ulusal Diyalog Kongresi'nin düzenlenmesi için hazırlık çalışmaları sürüyor. Türkiye ve Rusya'nın uzlaşısı sonucu katılımcılar ortak rıza ile belirlenecek.

        Suriye konulu 8. Astana toplantısının 21-22 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler