Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 7'si tutuklu, 11'i firari 31 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Hasan Basri Tonga ve Murat Sinan A. Çorum'dan, Fatih S. Kırşehir'den, Ladin Y. Sincan'dan, Dursun K. ise Keskin'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Ekrem Gök'ün de aralarında yer aldığı ikisi tutuklu 15 sanık ile avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

        Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

        Tutuklu sanıklardan Dursun K, savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, bildiği her şeyi anlatacağını söyledi.

        Babası firari sanık Ali K'nin bu yapının içerisinde olduğunu ve kendisinin 2015 yılının sonlarında üniversiteyi bitirerek Kırıkkale'ye geldiğini anlatan Dursun K, savunmasında şu bilgileri verdi:

        "Kırıkkale'de iş yerinde babamın odasına gelen şahıslar oluyordu. Bana ByLock programını da babamın yanına gelip giden Seyfettin diye birisi yükledi. Kendisi de bu yapının içerisinde görevliydi. Üniversite yıllarında da babamın yönlendirmesiyle bu yapının evlerinde kaldım. Yine ağabeyim de babamın yönlendirmeleriyle bu yapıya dahil oldu. Babam, ben de üniversiteden geldikten sonra hisselerini devretti ve apar topar yurt dışına gitti. Babam mütevelli heyeti içerisindeydi. Daha çok maddi yardımda bulunurdu. Yardımı kendisi yapardı ve ne kadar verdiğini aile fertleri bile bilmezdi."

        Tutuksuz sanıklardan Bekir Ş. ise 17-25 Aralık sürecinden önce bu yapıdan ayrıldığını öne sürerek, bütün bildiklerini anlattığını, inkar etmediğini ve emniyete kendisinin teslim olduğunu savundu.

        Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Dursun K'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı 8 Mart 2018'e erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler