Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 3 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

        Valilikten yapılan açıklamada, 15 Aralık'ta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar soncunda Beytüşşebap ilçesine bağlı Dönmezler köyü kırsalında toprağa gömülü kullanılmamış rampalı roketatar mühimmatı, 2 kullanılmış rampalı roketatar mühimmatı, 70 kilogram amonyum nitrat, 5 piknik tüpü, 12 kilogramlık tüp ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

        Merkez Cudi Dağı kırsalında bulunan Üçkiraz ve Cevizdüzü köyleri bölgesinde geçmiş dönemlerde sigara kaçakçılığı yapan kişilerden örgüt adına "sözde vergi" adı altında para ve sigara toplayan bir şüphelinin Cizre ilçesinde operasyonla yakalandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

        "16 Aralık'ta merkez Dağkonak köyünde ikamet eden ve Bestler Dereler ve Cudi Dağı'nda faaliyet gösteren terör örgütü PKK/KCK mensuplarına iş birlikçilik yaptıkları ve örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket ettikleri tespit edilen 2 şahıs yapılan operasyon sonucu ikametlerinde yakalanmıştır. Yakalanan şahıslarla ilgili işlemler adli makamlarca yürütülmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler