Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 87. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

        Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan öğrenciler, vatandaş ve protokolden oluşan kortej, Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde İnönü İlkokulu önünden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

        Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarihi belediye binasındaki Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

        Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte de Edirne Lisesi öğrencileri hazırladıkları programı sundu.

        Öğrencilerin verdiği Türk bayrağını her zaman gururla taşıdığı ve ömrü boyunca hiç bir halel getirmeden koruyacağı sözünü veren Vali Özdemir, bayrağı öperek aldı.

        - Atatürk Odası'nın minik ziyaretçileri

        Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930'da Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye gelişinin 87. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, belediyede Atatürk'ün o dönem kaldığı odası da ziyaret ediliyor.

        Ziyaretler kapsamında bir gündüz bakımevi öğrencileri de öğretmenleriyle Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla anı defterine Atatürk'e olan hislerini aktardı.

        Minik öğrencilerin "Atatürk'ü çok seviyorum", "Atatürk'ü çok özledim", "Atatürk'e kalbimi bağışlıyorum", "Atatürk niye gelmiyor?", "Atatürk'e sevgimi bağışlıyorum" sözleri, duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler