Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in sosyal medya paylaşımına ilişkin, "Bizim ecdadımız Medine'yi müdafaa ederken, bu tweeti atan kişinin dedesi acaba kimlerle iş tutuyordu, sormak lazım." dedi.

        Bakan Özlü, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesinin Erenler ilçesindeki yeni hizmet binasında düzenlenen "2023 Hedefinde Teknolojinin ve Milli Sanayinin Önemi" konulu programa katıldı.

        Burada yaptığı konuşmada birilerinin ekonomiyi hep verilerle değerlendirdiğini belirten Özlü, yine birilerinin iş dünyasının kurallarını sadece karlılık üzerinden koymaya çalıştığını, üretimi de istihdamı da hep kazanç temelinde değerlendirdiğini aktardı.

        Yine o birilerinin iş adamlarını, girişimcileri bu unsurların iş dünyasının tek gerçeği olduğuna inandırmaya çalıştığını dile getiren Özlü, oysa rakamların, verilerin, kazançlar ya da karlılıklar her ne kadar önemli olsa da, her şeyi belirleyen tek gerçek olmadığını vurguladı.

        - Zayed'in sosyal medya paylaşımı

        Özlü, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in, Twitter'da bir kullanıcının Medine müdafisi Fahreddin Paşa'nın yerel halka karşı suç işlediğini iddia eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde görüş içeren mesajını paylaşmasına değinerek, Medine kahramanı, çöl kaplanı Fahrettin Paşa'ya dil uzatanları net bir biçimde kınadığını bildirdi.

        Fahrettin Paşa'nın, Medine'yi o dönemin emperyalistlerine yani İngilizlere karşı müdafaa ettiğini anımsatan Özlü, "Fahrettin Paşa'nın Medine'yi müdafaası ve oradaki kutsal emanetlerin İngilizlerin eline geçmemesi için İstanbul'a göndermesini bir densiz çıkıp, 'Bunları Türkler aldı götürdü' diyor. Bizim ecdadımız Medine'yi müdafaa ederken, bu tweeti atan kişinin dedesi acaba kimlerle iş tutuyordu, sormak lazım." ifadelerini kullandı.

        İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da yapılan son toplantısında Türkiye'nin gerçekten liderlik sergileyerek tüm islam ülkelerini bir araya toplayıp Kudüs'le ilgili tarihi kararı aldığını dile getiren Özlü, "Bu tip zihniyet sahipleri tarihin her döneminde oldu, bugün de var. Birtakım görüşlerini paylaşıyorlar. Bu mübarek toprakları düşmana karşı savunan tüm ecdadımızın şehitlerimizin aziz hatıralarını saygıyla yad ediyorum." diye konuştu.

        - "Türkiye teknoloji üretmek isteyenler için en cazip ülkelerden birisi"

        Bakan Özlü, AK Parti dönemlerinde düşük teknolojili ürünlerde Türkiye'nin ciddi bir sıçrama yaptığını, bu ürünlerin imalat sanayindeki ve ihracattaki payının düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Yani biz daha çok orta-yüksek teknoloji ürünlerdeki payımızı arttırdık. Yüksek teknolojiye birden geçmek çok kolay değil. Geçen 15 yılda orta-yüksek teknolojiye ağırlık verdik ve bunu gerçekleştirdik. Gelecek 10 yılda da yüksek teknolojik ürünlere ağırlık vereceğiz ve bu ürünlerin hem imalat sanayimizdeki hem de ihracatımızdaki payını önce yüzde 8'e, bilahare yüzde 16'ya, sonra da yüzde 20'lere çıkaracağız. Türkiye bugün teknoloji üretmek isteyen, araştırma geliştirme yapmak isteyen yatırımcılar için en cazip ülkelerden birisi. Teknoloji üretmek isteyenlere ülke olarak verdiğimiz destekler bakımından çevremizdeki ülkeleri aştık ve bütün dünyaya baktık. Hazırlattığımız rapor Türkiye'nin bir eksiği olmadığı, fazlası olduğu yönündedir. Devlet ve hükümetimiz teknolojili ürünler üretmek isteyenlere önemli destekler veriyor. Bunlardan faydalanın. Biz de KOSGEB olarak teknoloji yoğunluklu faaliyetler gösteren girişimcilerimize bundan sonraki süreçte de destek vereceğiz."

        Bakan Özlü, konuşmasının ardından MÜSİAD üyesi iş adamlarına plaket takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler