Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'in Yenipazar ilçesinde geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında 11 köye süt tankı konuldu ve oluşturulan soğuk zincir sayesinde süt üreticilerinin gelirleri arttı.

        Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayati Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin yıllardır soğuk zincir olmaması nedeniyle sütü yarı fiyatına sattığını söyledi.

        Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA) "Yenipazar'da üretilen soğuk çiğ süt kalitesinin artırılması için soğuk süt zinciri oluşturulması"na ilişkin bir proje sunduklarını dile getiren Keskin, bu kapsamda geçen yıl ağustosta köylere süt tankları konulduğunu anlattı.

        Soğuk zincir ile üreticilerin kazançlarının arttığını vurgulayan Keskin, "Önceden kalite sorunu oluştuğundan sütü yarı fiyatına veriyorduk. Şimdi Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği 1,4 liralık fiyattan firmalara satıyoruz. Projenin onaylanmasıyla şimdi en yüksek kalitedeyiz. Şu anda günlük 9 ton süt üretimimiz var, mart ve nisan gibi 14 tona çıkar." dedi.

        Kooperatif üyesi 350 üreticinin bulunduğunu dile getiren Keskin, "Her gün buraya süt sattığımız firmanın kamyonları gelir, mallarını alıp giderler. Üreticilerimizin cebinde bankamatik kartı var, bizi hiç aramaz ay sonunda gider parasını çeker. Bir sorun olursa yanımıza gelir, onu çözeriz. Pazarlama sorunumuz yok." diye konuştu.

        Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise BEBKA'nın projeye 401 bin 650 lira destek verdiğini söyledi.

        Projenin 11 köyde uygulandığını aktaran Yıldız, "Genç nüfusun köylerde tutunabilmesi için ekonomik katkısını artırmak amacıyla ürünlerin işlenmesi, soğutulması ve ambalajı günümüz ekonomisinde önemlidir. Bu proje ile ilçemizde üretilen sütün güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaşması için hijyen kuralları ve süt analizlerinin yapılarak sağlıklı sütün soğutma tanklarına dökülmesi önem arz etmektedir." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler