Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 695 sayılı KHK ile taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "Sadece bilinen bir şey varsa o da 4B'lilerin 4C'li olması ve taşeron işçilerin sınavla kadroya alınacağı. Bunun dışında detay yok." dedi.

        Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Torun, Gürgentepe ilçesinde esnafı ziyaret etti.

        Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Torun, taşeron işçilerine verilen kadroya ilişkin, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde konu tartışılmadan, ne olduğu bilinmeden 'Ben yaptım, oldu' diyerek alınan bu kararı doğru bulmuyoruz. Yangından mal kaçırır gibi Kanun Hükmünde Kararname ile bu iş olmaz." ifadesini kullandı.

        Torun, daha önceki açıklamalarında da belirttikleri gibi atılan adımları olumlu bulduklarını dile getirerek, "Gerekirse de destekleriz dedik ama 'Meclisi çalıştıralım ve Mecliste görüşerek çıkaralım bunu' dedik ama bir KHK çıkardılar. Sadece bilinen bir şey varsa o da 4B'lilerin 4C'li olması ve taşeron işçilerin sınavla kadroya alınacağı. Bunun dışında detay yok." diye konuştu.

        Nasıl bir sınavın yapılacağı konusunda belirsizlik olduğunu savunan Torun, şu ifadeleri kullandı:

        "Okuma yazması olmayanları dahi kadroya alacağız dediler. Şimdi üzerine de sınav yapacağız diyorlar. İşte burada kocaman bir soru işareti var. Okuma yazması olmayan kişi nasıl sınava girecek? Hükümetin bazı soru işaretleri gidermesi gerek. İnsanlar yıllardır umutla bekliyor. Bizim beklentimiz taşeron sorununun kökten çözülmesi. Örneğin kaç kişi kadroya alınacak, özlük hakları ve sosyal hakları neler olacak? Beklentimiz bu sorunların ve soru işaretlerinin bir an önce giderilmesi."

        - Ordu Çevre Yolu Projesi

        Torun, yapımı süren Ordu Çevre Yolu'nun bir an önce açılarak hizmete girmesini beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Yolun açılacağı günle ilgili daha önce pek çok sefer takvim verildi ancak bu takvimlerde yol ulaşıma açılmadı. Şimdi 'Yolda ve tünellerde göçük var' diyerek açılış tarihini sürekli erteliyorlar. Yetkililere sormak gerekiyor. O yolun zemin etüdü yapılırken bu göçüklerin hesaplanması ve planlamaları yapılmadı mı? Ben göçük işini tamamen mazeret olarak görüyorum ve bundan sonraki verilen takvimlerde de bu yolun açılacağına inanmıyorum. İnşallah umuyorum ki bu yol zamanında biter ve bizlerde sevinçle karşılarız."

        Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi'ne yapılması planlanan Ordu Şehir Hastanesi Projesi'ne de değinen Torun, "Maalesef ortada bir proje yok ve bu hastanenin bütçesi de ayrılmamış. Şu anda işin sadece politik değerlendirilmesi yapılıyor." dedi.

        Torun, daha sonra Gölköy ilçesine giderek esnafla bir araya geldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler