Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da "Mirasyedi", "Geç Kalanlar" ve "Çılgın Dünya Deliler Arasında" oyunları ocak ayında izleyiciyle buluşacak.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde, söyleşi, panel, sergi, tiyatro ve film gösterimleri yapılacak.

        Sosyal Gelişim Merkezi Geleneksel Görsel Sanatlar Atölyesi tarafından hazırlanan "Mirasyedi" adlı tiyatro oyunu, 6 Ocak'ta Sapanca, 13 Ocak'ta ise Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi'nde saat 16.00'da tiyatroseverlerle buluşacak.

        İstanbul Şehir Tiyatroları'nca hazırlanan "Geç Kalanlar" adlı oyun, 9 Ocak'ta saat 20.00'de Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek.

        Pervin Ünalp'ın yazdığı, Nihat Alpteki'nin yönettiği oyunun kostüm ve tasarımını Emra Albayrak Şahin, ışık tasarımını ise Murat Selçuk yapıyor.

        İki perdelik oyunda Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan gibi oyuncular rol alıyor.

        Lope De Vega'nın yazıp Adalet Cimcoz'un çevirdiği İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Çılgın Dünya Deliler Arasında" adlı oyununu Barış Erdenk yönetiyor.

        Günümüz dünyasına ayna tutan oyun, suç işlemiş bir asilzadenin saklanmak için deli taklidi yaparak bir deli evine sığınmasıyla başlıyor. Oyunun esas erkeği olan asilzade Don Floriano, hayatının aşkını, bu deli evinde buluyor ancak ona deliler gibi aşık olan iki kadının daha varlığıyla işler çığırından çıkıyor ve komedi kaçınılmaz oluyor.

        Bir süre sonra kimin deli kimin akıllı olduğunun ayırt edilemediği bu deli evinin, adeta günümüz dünyasının bir prototipini sergilemesi izleyiciye komedi şeklinde aktarılıyor.

        Arif Yavuz, İbrahim Raci Öksüz, Sadık Yağcı, Melike Aslı Kılan, Hande Gürler, Serkan Kunter, Menekşe Özyiğit, Mustafa Çolak, Ercan Erdil, deliler korosunda ise Aytunga Atatoprak, Pınar Karadağ, Pınar Uyanık, Gizem Tataroğlu, Mina Yorulmaz ve Meral Ceren Türk'ün rol aldığı eser, 23-24 Ocak'ta AKM'de saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ayrıca "Şeyh Galip", "Kamburlar, Kaçaklar ve Kurbağalar", "Atları Uçuruma Sürmek" söyleşileri ile konser, dinleti ve film gösterimleri de yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler