Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

        Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmaya, 15 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

        Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

        Tutuklu sanıklardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görevli eski polis memuru tutuklu sanıklardan Adem Akpınar, bir önceki celsede savunma hakkını etkin bir şekilde yapması için mahkemeden ek süre istediğini ancak kendisine gerekli ortamın sağlanmadığını öne sürdü.

        Duruşmada, Mahkeme Başkanı'nın tutuklu ve tutuksuz sanıklara tavırlarının farklı olduğunu ileri süren Akpınar, reddihakim talebinde bulundu.

        Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, talebi, yargılamayı uzatma amaçlı olduğu gerekçesiyle reddetti.

        Duruşmaların geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle yorulduklarını aktaran Akpınar, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Sanık Akpınar, kanunlar çerçevesinde kendisine verilen emirleri yerine getirdiğini belirterek, İstanbul'dan Kırklareli'ne bir şahsı takip etmek amacıyla geldiklerini, fiziki takibin sona ermesinin ardından geri döndüklerini anlattı.

        Duruşma diğer sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler