Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, 18 tutuklu sanık ile avukatlar hazır bulundu.

        Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşma, sanıklara yöneltilen sorularla devam etti.

        Tutuklu sanıklardan bir dönem Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan eski polis memuru İbrahim Güneş, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

        Tutuksuz sanıklardan eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı S.D'nin ''Size görev verilmediği halde, Haydar Meriç'in öldürülmesine ilişkin neden çalışma yaptınız, delilleri karartmak için mi?'' sorusu üzerine Güneş, görev verilen personelin işini yapmadığını öne sürerek, çalışma yaptığını anlattı.

        Ortada vahşice işlenmiş, vicdanları sızlatan bir cinayetin bulunduğunu ve bu nedenle çalışma yaptığını ileri süren Güneş, konuya ilişkin duyarsız kalamadığını savundu.

        S.D'nin ''İfadeleriniz sürekli neden değişiyor?'' şeklindeki sorusu üzerine Güneş, eski Şube Müdürü İbrahim Şimşek'e çok kızması sebebiyle ön yargılı ifade verdiğini ileri sürdü.

        Bu nedenle ifadelerinde değişiklik olduğunu söyleyen Güneş, kendisine soru yönelten S.D'nin ne yapmak istediğine anlam veremediğini ifade etti.

        - "Öldürülen gazetecinin evi observasyonla izlenmiş"

        Güneş, tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in talimatıyla Haydar Meriç'in ikametinin observasyon aracı ile izlendiğini belirtti.

        Observasyon aracını Meriç'in ikametinin arkasındaki ara sokağa park ettiğini dile getiren Güneş, araca iki polisin bindiğini ama havanın karanlık olması nedeniyle kimlerin bindiğini görmediğini ileri sürdü.

        Bu sırada bazı sanıkların ise gülümsediği görüldü.

        Şimşek ise ''Meriç'in ortam dinlemesi için böcekten ses aldınız mı veya kayıt yaptınız mı?'' sorusuna Güneş, kendisine verilen cihaz ile birkaç çalışma yaptıklarını ancak cihazdan ses alamadıklarını iddia etti.

        Güneş, Meriç'in çantasını da kendisinin aradığını ve hiçbir belgeye rastlayamadığını anlattı.

        Güneş'in diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların kendisine yöneltilen soruları cevaplamasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler