Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde örgüte yakınlığıyla bilinen bir dershanenin ortakları ve çalışanları hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği, terör örgütü kurma ve yönetme, terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik kanuna muhalefet" iddiasıyla tutuklu yargılanan Bekir Y. ile tutuksuz yargılanan İlhan A, İsa A. ve Mustafa A. katıldı. Barış B, ve Seher Y, duruşmaya katılmadı.

        Bekir Y, savunmasında telefon hattında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğuna dair iddiaları reddederek, programı kullanmadığını öne sürdü.

        Örgütle bağının bulunmadığını iddia eden Bekir Y, "Üniversiteden mezun olduktan sonra birçok kere KPSS'ye girmeme rağmen atanamadım. Ekmek param için bu dershanede çalıştım. Bu örgütle ilgim ve bağım yok." dedi.

        Uzun zamandır tutuklu olduğunu söyleyen Bekir Y, serbest bırakılmasını talep etti.

        İsa A. ise, örgütle hiçbir bağının olmadığını iddia ederek beraatini istedi.

        Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

        Sanık ve avukatlarının süre istediği duruşmada, Bekir Y. tahliye edilirken duruşma 7 Şubat'a ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler