Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmada, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, taleplere ilişkin mütalaa verdi.

        Kaya, eski Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek'in de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanığın bu hallerinin devamını talep etti.

        Başka suçlardan tutuklu 9 sanık ile tutuksuz üç sanığın "üzerilerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığı" gerekçesiyle tutuklanmasını isteyen Kaya, firari şüpheliler İbrahim Çığci, Serdar Güldalı ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama emrine devam edilmesi yönünde karar verilmesi talebinde bulundu.

        Başsavcı Kaya ayrıca İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce dosyadan tefrik edilen Atilla Temir, Müjdat Koyun, Recai Rumelili, Özkan Başkır, Timur Çakmak, Hüseyin Şengül ve İbrahim Çıldır'ın dosyasının "usulsüz dinleme" davasıyla birleştirilmesi talebinde bulundu.

        Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, bazı sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan kamu davası açıldığı için davanın Hazine ile Başbakanlık'a bildirilmesini talep etti.

        Duruşma, gelen bilgi ve belgeler ile mütalaaya ilişkin sanık savunmalarıyla devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler