Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmada, 18 tutuklu sanık ve avukatları hazır bulundu.

        Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

        Tutuklu sanıklardan bir dönem Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan eski polis memuru İbrahim Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın önceki celsede verdiği mütalaaya ilişkin savunma yaptı.

        Hakkındaki suçlamaları reddeden Güneş, suçsuz yere tutuklu bulunduğunu ileri sürdü.

        "Ben şizofren hastası mıyım, hakim bey?" diyen Güneş, ''Ben şizofren hastasıysam veya böyle bir şüphe varsa beni akıl hastanesine sevk edebilirsiniz. Bu konuda da rapor almanızı istiyorum.'' dedi.

        - Kursu yarıda bırakıp Meriç'i dinlemiş

        Güneş, Meriç'in telefon görüşmelerini dinlemek için İstihbarat Daire Başkanlığınca Ankara'da düzenlenen meslek içi kursu yarıda bırakarak Kırklareli'ne geldiğini anlattı.

        Ailesine zaman ayırmadan ve izin kullanmadan dinlemeleri gerçekleştirdiğini belirten Güneş, ''Eğitim için dört günlüğüne Ankara'ya gittiğimden kursun ikinci günü Kırklareli'ne gelerek görevim olmadığı halde Meriç'in geçmişe ait telefon görüşmelerini dinledim.'' diye konuştu.

        Kendisi için tahliye talebinde bulunmadığını, cezaevinde çok mutlu olduğunu anlatan Güneş, ''Belki dışarıda olsam bu mutluluğumu yakalayamayacağım. Ancak tutuklu bulunmama eşim ve çocuklarım çok üzülüyor. Beraat alarak işime döneceğimi ümit ediyorum.'' dedi.

        Müştekilere de söz verilmesinin ardından duruşma yarına ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler