Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 43. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

        - Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ayrı ayrı kabul edecek.

        (Ankara/11.00/13.00/16.30/18.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelecek.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Başbakan yardımcıları Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, AFAD Eğitim Merkezi'nde medya mensuplarına yönelik düzenlenecek "Temel Afet Bilinci Eğitimi"ne katılacak.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çankaya Köşkünde Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı kapsamında Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Mohammed Gulaid ve beraberindeki heyet ile görüşecek.

        (Ankara/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- TBMM Genel Kurulunda, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, Meclis Genel Kuruluna devamsızlıktan dolayı milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin oylama yapılacak, Kamu Denetçiliği Kurumu Karma Komisyon raporları görüşülecek.

        (TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

        EKONOMİ

        1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlık ve üniversiteler ile bünyelerinde bulunan sürekli eğitim merkezlerinde, eğitim verilmesine yönelik protokolün imza törenine katılacak.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- ​​​​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İş Konseyleri Genel Kurulları Kapanış Töreni'ne iştirak edecek.

        (İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor” projesi kursiyerlerinin mezuniyet töreni ile "Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı"na katılacak.

        (Ankara/10.00/Antalya/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneğinin, 29 ülkenin katılımıyla düzenlediği "Türk-Arap İşadamları Ekonomi Zirvesi"ne katılacak, Proje İmam Hatip Lisesi ve öğretmenevini ziyaret edecek, Gençlik Buluşmasına ve Mersin Üniversitesi Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek, TURAB gala yemeğinde bulunacak ve Yemenli iş adamlarıyla görüşecek.

        (Mersin/10.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- TÜİK, Kasım 2017'ye ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

        (Ankara/10.00)

        6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

        (İstanbul/14.30 )

        DÜNYA DİPLOMASİ

        1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile Reflection Group heyetini kabul edecek.

        (Ankara/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson; İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşecek.

        (Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Suriye’de Beşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki saldırıları takip ediliyor.

        (İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Tunus’ta hayat pahalılığına karşı yapılan protestolar takip ediliyor.

        (Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

        (Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        GÜNCEL

        1- FETÖ davaları

        - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

        (İstanbul/10.00)

        - FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan eski yüksek yargı mensuplarının yargılandığı davanın görülmesine Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - FETÖ'nün darbe girişiminde Ulus'taki Türk Telekom binasını kontrol altına almaya çalışan 27'si Kara Harp Okulu Komutanlığı subay adayı kursiyer, 30 kişinin yargılandığı davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil'in de arasında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davaya Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de olduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

        (İstanbul/10.00)

        - Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 13’ü firari, 21’i tutuklu 103 sanığın Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

        (Adana/09.30)

        - Hatay'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve eski emniyet mensuplarının da aralarında olduğu 37'si tutuklu 44 sanığın yargılandığı dava, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

        (Hatay/09.30)

        - Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

        (Konya/10.00)

        - Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 12'si firari 86 sanığın 5. Ağır Ceza Mahkemesince Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yargılanmasına devam edilecek.

        (Kocaeli/09.00)

        - Bursa'da eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında yer aldığı 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY'ye ilişkin dava, 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

        (Bursa/10.00)

        SPOR

        1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Geleneksel ve Modern Spor Oyunları'na katılacak.

        (İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 17. haftasında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda İspanya'nın Valencia Basket takımıyla karşılaşacak.

        (Valencia/22.45)

        3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Galatasaray, Belçika'nın Castors Braine takımını konuk edecek.

        (İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

        4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turu rövanşında Hatay Büyükşehir Belediyespor-Enisey ve TTT Riga-Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

        (Hatay/18.00/Riga/20.30) (Fotoğraflı)

        ÖZEL HABER

        1- "Türkiye Filistin'i hiçbir zaman yalnız bırakmaz"

        - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

        - "Filistin'e diyelim ki ABD yardımı kesti. Biz ne güne duruyoruz? Umarım diğer Müslüman ülkeler de aynı hassasiyeti gösterir. Kudüs'teki oylamada baskıdan kaçmak için tatile giden ülkelerin büyükelçileri umarım bundan sonra Kudüs, Filistin ve Gazze'ye yardım konusunda daha duyarlı olur"

        - "(İran'daki protestolara ilişkin) Burada Ruhani'nin barışçıl gösterilere olumlu bakması, evet demesi ve sorunlar varsa diyalog yoluyla çözelim demesi bana göre kritik bir adımdı"

        - "(Türkiye'nin Sevakin Adası'ndaki çalışmalarından rahatsız olan ülkeler) Türkiye bu bölgede biraz faal olduğu zaman rahatsız oluyor. Sebebi ne? Türkiye'ye düşman mısın, Türkiye'yi kıskanıyor musun?"

        - "Biz Mısır'la ilişkilerimizi düzeltmek isteriz. Ama Mısır'ın demokratik bakımdan, iç sorunların çözülmesi bakımından öncelikle atması gereken çok ciddi adımlar var. Bu konuda biz Mısır'a destek oluruz"

        (Zuhal Demirci-Nazlı Yüzbaşıoğlu/Ankara)

        2- İstanbul-İzmir arası 3,5 saate inmeye az kaldı

        - İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 88'i tamamlandı

        - Proje kapsamındaki 36 viyadükten Gebze-Bursa arasında 12, Susurluk-Balıkesir-Kırkağaç arasında 3, Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasında ise 2 olmak üzere 17'si tamamlanırken Bursa-Manisa arasındaki 19 viyadükte çalışmalar sürüyor

        - Çalışmalar tamamlandığında otoyol, 36 viyadük, 3 tünel, 20 gişe alanı, 25 kavşak, 6 otoyol bakım ve işletme merkezi, 3 tünel bakım ve işletme merkezi ile hizmete girecek

        (Cem Şan/Bursa)

        3- Fırıncılardan ekmek gramajında "tarife" uyarısı

        - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı:

        - "Kamuoyunda yanlış anlaşılan bir şey var. '1 Ocak'tan itibaren bütün işletmeler 200 gram ekmek çıkartacak' diye bir düşünce hakim. Bu, doğru bir düşünce değil"

        - "Fırıncı esnafının tarifesinde eğer 250 gram yazıyorsa o işletmenin 200 gram ekmek çıkarma durumu söz konusu olamaz. Eğer çıkartırsa eksik gramajlı ekmek ürettiğinden cezai işlem uygulanır"

        - "Hangi vilayette talep varsa ilgili kuruluşlar bunu değerlendirir, tarife alındıktan sonra 200 gram ekmek üretilebilir"

        (Yusuf Şahbaz/İzmir)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler