Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ta etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Halefoğlu köyünde 17'si ev 22 yapının çatısı uçtu, elektrik direkleri de kırıldı.

        Merkeze bağlı Halefoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 17 ev, 2 samanlık,1 iş yeri ve 2 ahırın çatısı uçtu. Bazı çatılar evlerden metrelerce uzağa uçarken elektrik direkleri de kırıldı. Geceyi uykusuz geçiren köy sakinleri yetkililerden yardım istedi.

        Köye gelen Kars Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasar oluşan evlerde incelemelerde bulunarak köylülerden bilgi aldı.

        Köylülerden Rabia Kaskurt, akşam saatlerinden itibaren rüzgarın etkili olduğunu belirterek "Gece saat 01.00-02.00 gibi baktık, bu afet geldi. Öyle bir rüzgar geldi ki dışarıya bir çıktık baktık, çatı yoktu. Kimse dışarıya çıkamadı rüzgar vardı. Cam, kapı açamıyorduk, bir zulümdü, bir afetti, bizim başımıza geldi. Keşke hiç olmasaydı bu soğukta, tipide biz dışarıda kaldık. Ne yapacağız ne edeceğiz?" dedi.

        Evinin çatısı uçan köy sakinlerinden Aziz Bozkurt ise korku dolu bir gece yaşadıklarını aktararak "Öyle bir hal olduk ki kendimizi kaybettik. Çoluk çocuk hepsi birbirine sarıldı, ağlaşmalar oldu. Ben şok oldum kapılar camlar açılmaz oldu, deprem bile böyle değil. Demir direkler gitti geldi, bazı direkler kırıldı. 88 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Allah devletimize zeval vermesin. Eksi 40 derecede yaşıyoruz, yardım bekliyoruz." ifadesini kullandı.

        AFAD İl Müdürü Oktay Aygan da hasar tespit çalışması yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Halefoğlu köyünde aşırı rüzgardan dolayı çatılarda tahribatlar oluşmuş yaklaşık 15-20 tane evde hasar var. Sayın Valimiz Rahmi Doğan'ın talimatıyla 2 ekip olarak bölgeye gelerek çalışma yaptık. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına göndereceğiz, afetten acil yardım ödeneği talep edeceğiz. Bunlar geldikten sonra vatandaşlarımıza dağıtacağız. Can kaybı ve yaralanma yok, tekrar etmemesini arzuluyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler