Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklu sanık meslekten ihraç edilen öğretmen Göksel K. ve tutuksuz yargılanan eşi Naciye Hilal K. ile avukatları katıldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen Göksel K, savunmasında, mezun olduktan sonra iş bulamadığı için bir dönem örgüte yakınlığıyla bilinen kurumlarda öğretmen olarak görev yaptığını söyledi.

        Kaymakamlardan sorumlu "il imamı" olduğu yönündeki iddiaları reddeden Göksel K, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorum. Bugün olmazsa yarın hakkın yerini bulacağını düşünüyorum. Türk Ceza Kanunu'nda karşılığı olmayan bir suçlamadan ötürü 13 aydır tutukluyum. Beraat alacağıma inandığım bu davadan tahliyemi istiyorum." dedi.

        FETÖ üyeleriyle yaptığı görüşmeleri değerlendiren Göksel K. şunları kaydetti:

        "Suç teşkil edecek herhangi bir faaliyette bulunmadım. Belki geçmişte bir yerlerde kontak kurmuş olabilirim. Mahkeme heyetinden ve siyasilerden de kontak kuranların olduğunu düşünüyorum. Güçsüz ve kimsem olmadığı için buradayım. Her şeyin sustuğu bir zamanda vicdanın susmayacağını biliyorum. Vicdanımı dinlediğimde de yanlış bir şey yapmadığımı düşünüyorum."

        Diğer sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler