Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da evlerindeki yangının ardından kaybolan Çataloğlu ailesini hayvan hırsızlığı nedeniyle öldürdükleri öne sürülen şüpheliler, ailenin tamamını öldürdükten sonra cesetlerin parçalanması için etraflarına odun ve tüp koydukları, üzerlerine benzin dökerek yaktıkları, kemik parçalarının evin alt katındaki hayvanların kemikleriyle karışmasını sağlayarak olayın aydınlatılmasını önlemeye çalıştıklarını itiraf etti.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bürme köyünde kış aylarında sadece Çataloğlu ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım 2017'de yanmasının ardından aranan 5 kişilik ailenin ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

        Olayın ardından yürütülen soruşturmada sonucu E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş'nin, olay günü yanan evlerin bulunduğu bölgede olduğu telefon sinyallerinden tespit edildi.

        Gözaltına alınan ve çelişkili ifadeler veren şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Derinleştirilen soruşturma kapsamında savcılıkça yeniden ifadesi alınan şüpheliler, hırsızlık yapmak amacıyla gittikleri evde önce havlayan köpeklerin sesini duyarak dışarı çıkan Fazıl Çataloğlu'nu, sonra diğer aile bireylerini öldürdüklerini itiraf etti.

        Şüpheliler, ifadelerinde, tüm aile bireylerini öldürdükten sonra cesetleri evin bir odasına topladıklarını anlatarak, yanıp tamamen yok olmaları amacıyla cesetlerin etrafını odun parçaları ve evde bulunan tüplerle desteklediklerini belirtti.

        Evde buldukları benzini cesetlerin üzerine döktüklerini aktaran şüpheliler, ifadelerinde şunları kaydetti:

        "Cesetler birbirine karışsın ve bulunamasın diye evin alt katına koyun ve keçileri doldurduk. Sonra evleri ateşe verdik. Evleri yaktıktan sonra 5 büyükbaş hayvanı kendi kamyonumuza koyduk. Traktöre ise 25 küçükbaş hayvanı yerleştirdik. Traktörü götürürken birisi bizi gördüğü için bir yere bırakıp kaçtık."

        - Evde bulunan ceset Çataloğlu ailesinden bir erkeğe ait

        Jandarma ekiplerince olayın ardından yapılan araştırmada, evden alınan küçükbaş hayvanların 24'ü traktörün olduğu yerde bulundu. Bir keçi ise şüphelilerin evinde ele geçirildi.

        Yanan evin enkazında bulunan torun Serdar Çataloğlu'na ait olduğu sanılan ceset parçasının Ankara Adli Tıp Kurumundaki incelemesi sonucu ilk rapor hazırlandı. Raporda, cesedin kimliğinin tespit edilemediği ancak Çataloğlu ailesinden bir erkeğe ait olduğunun kesinleştiği belirtildi.

        - Olay

        Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım 2017'de yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama başlatılmıştı.

        Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torun Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen ceset bulunmuş, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

        Aileye ait yaklaşık 28 küçükbaş hayvan telef olurken 20 küçükbaş hayvan da yangından sonra ailenin traktörünün terk edildiği yerde bulunmuştu.

        Olayla ilgili E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş. tutuklanmış, zanlıların aileye ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattıkları iddia edilmişti.

        Hayvan hırsızlığı amacıyla olay yerine gelen şüphelilerin, gece vakti uyanarak direnmeye kalkan aileyi tabanca ve tüfekle öldürdüğü, cesetlerini yakarak ortadan kaldırmaya çalıştıkları belirtilmişti.

        Soruşturma sırasında yapılan aramalarda, maktullerin evinden alınan bazı eşyaların şüphelilerin evlerinin eklentilerinde ele geçirildiği, Sebahat Çataloğlu'na ait olduğu değerlendirilen protez kalıntıları ile Fazıl Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen implant diş parçalarının olaydan 41 gün sonra evin enkazının kum eleğinden geçirilmesiyle bulunduğu, aile bireylerinin cesetlerinin yakılarak yok edildiğinin anlaşıldığı bildirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler