Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yüzmede, Kış Kupası Atlama Şampiyonası Ankara'da başladı.

        Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından Keçiören Belediyesi Etlik Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyona, 15 Ocak Pazartesi günü sona erecek. 11 kulüpten 7-21 yaş grubunda 97 sporcunun yarıştığı organizasyon, Türkiye Şampiyonası niteliği taşıyor.

        Milli takım seçmelerinin de yapılacağı şampiyonada sporcular, tramplende 1 ve 3 metre, kule atlamada ise 3, 5, 7.5 ve 10 metre yüksekliklerde yarışacaklar.

        TYF Atlama Teknik Kurulu Başkanı Ahmet Öktü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın, atlama branşında sezonun ilk müsabakası olduğunu belirterek, "Bu sezon atlamada 3 yurt içi, 10 yurt dışı faaliyetimiz var. Yurt içindekiler, aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıyor. Temel amaç, büyükleri 2020 olimpiyatlarına hazırlanmak, altyapıdaki sporcuları ise 2024'e kadar formda tutmak." dedi.

        Şampiyonaya ilk kez bu kadar yüksek katılım gerçekleştiğini vurgulayan Öktü, "Bu sayının ileride daha da artmasını bekliyoruz. Atlama, bale ile cimnastiğin karışımından oluşan bir su sporu. Başarılı olabilmek için 12 ay kesintisiz çalışabileceğiniz tesisleriniz olmalı. Buna sahip bölge sayımız az ama ümit ediyoruz ki ileride sayı artacaktır. Federasyon yöneticilerimiz çok özveriyle çalışıyor. Bize her imkanı sunmak için çabalıyorlar, bize de çalışmak düşüyor." diye konuştu.

        Öktü, şampiyonanın yapılmasında emeği geçen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler