Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Kadın haklarından, eşitlikten, hukuktan bahseden anamuhalefet partisinin kadın kontenjanından parti meclisine bir erkek girdi. Mehmet Bekaroğlu, parti meclisine kadın kolları kontenjanından girmiştir. Bunların kadına verdiği önem bu." dedi.

        Çavuşoğlu, Gemlik'te bir toplantı salonunda gerçekleştirilen AK Parti Gemlik 5. Kadın Kolları Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, kadın kollarının AK Parti'nin ana omurgalarından biri olduğunu söyledi.

        Kadınların zulme maruz kaldığı dönemlerin geride kaldığını belirten Çavuşoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan liderimiz yola çıkarken, 'Ben kefenimi giydim de yola çıktım' dedi. Eğer bir kimse kendine kefen biçmişse ona hiçbir şeyi dayatamazsınız. İnanmadığı, milletinin istemediği hiçbir şeyi yapamazsınız, diş geçiremezsiniz." diye konuştu.

        Türkiye'nin karşısında konumlananlara siper olmak gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Biz sendelersek, Türkiye sendeler. Bundan Türkiye üzerinde emelleri olanlar, Türkiye'nin eskiden olduğu gibi ensesine vurulup ağzından lokması alınan, pısırık bir şekilde pusan, her ne deniliyorsa onu yerine getiren, kontrol edilen bir ülke olmasını isteyenler kazanır. Biz bugünün, gençlerin emanetçisiyiz. Türkiye'yi büyütmek zorundayız. Bu nesil, vesayeti, darbeyi, yokluğu, itibarsızlaştırılmış olmayı da gördü. Bizden sonrakiler bunları görmeyecek. Bunun için çaba sarf edeceğiz."

        - "Yumruklar havada uçuşuyor"

        Çavuşoğlu, "güçü Türkiye" hedefine ulaşmada kadınların üstlendiği role dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kadın haklarından, eşitlikten, hukuktan bahseden anamuhalefet partisinin kadın kontenjanından parti meclisine bir erkek girdi. Mehmet Bekaroğlu, parti meclisine kadın kolları kontenjanından girmiştir. Bunların kadına verdiği önem bu. Kadına kontenjan ayırıyorsun, oradan Bekaroğlu'nu meclise alıyorsun. Şaka gibi değil mi? Hiçbir şeyi samimi değil bunların. Siyaseti, Türkiye için öngörüleri de samimi değil. Hangi ilde kongre yaptılarsa hepsinde yumruklar havada uçuşuyor. Bir ritüel haline geldi, CHP'de kongrelerin bu durumu."

        Konuşmanın ardından Çavuşoğlu, AK Parti Gemlik Kadın Kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler