Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Jandarma ekiplerince yabancı uyrukluları yasa dışı yollarla yurt dışına çıkaran uluslararası göçmen kaçakçılığı örgütüne yönelik İstanbul ve Edirne'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Edirne Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 11 Ocak'ta gözaltına alınan 23 zanlıdan 8'inin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından Uzunköprü Adliyesi'ne getirildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden L.B. ve U.G. tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol, 5 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        - Olay

        İstanbul'dan aldıkları yabancı uyruklu kişileri yüklü miktarda para karşılığında botlarla Meriç Nehri'nden Yunanistan'a, buradan da Avrupa ülkelerine götüren uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan bir suç örgütü tespit edilmişti.

        Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Kasım 2017'de başlatılan soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince yaklaşık 2 aydır takip edilen zanlılara yönelik, İstanbul ve Uzunköprü'de 11 Ocak'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, örgütün Yunanistan ve buradan da Avrupa ülkelerine bağlantısını sağlayan 1'i Yunanistan uyruklu 23 zanlı yakalanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler