Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 20 kişinin fotoğrafı, Batman'da FETÖ'den alınarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen okullarda sergileniyor.

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’ye yönelik operasyonlar kapsamında kapatıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen eğitim kurumuna, dışarıdan görülecek şekilde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen 20 kişinin fotoğrafları asıldı.

        "15 Temmuz Şehitleri Anaokulu", "15 Temmuz Şehitleri İlkokulu" ve "15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu"nun bir arada olduğu kampüsteki okulların binaları şehitlerin posterleriyle donatıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, fotoğrafların, öğrencilere darbe girişimini en iyi şekilde anlatmak ve bu tip girişimlerin bir daha tekerrür etmemesi için çocukları şuurlandırmak amacıyla asıldığını belirterek, darbe girişiminden büyük dersler çıkarılması gerektiğini vurguladı.

        Okul müdürlerinin özverili çalışmasıyla şehitlerin fotoğraflarını hazırladıklarını ifade eden Kurtaran, "Gönül isterdi ki 250 kahraman şehidimizin resimlerini buraya asalım ama içeride zaten şehitler köşemiz var." diye konuştu.

        Öğrencilerden Zeynep Meringin, 15 Temmuz Şehitleri ismini taşıyan okulda okumaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Onları görünce hiç unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

        İlkokul öğrencisi Zişan Gürkan Seven de “Okulumu çok seviyorum. Üstünde şehitlerin fotoğrafları var. Güzel bir okul. Onları gördüğümde çok mutlu oluyorum. Polis elbisemi de giydim göreve hazırım.” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler