Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, perakende sektörü için daha fazla fındık alımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

        Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada fındık alımlarının azaldığını ifade ederek, günde bir veya iki ton gibi alım yaptıklarını belirtti.

        Daha çok Batı Karadeniz'de alım gerçekleştiğini dile getiren Bayraktar, alım yaptıkları miktarın ise 15 bin tonu geçtiğini kaydetti.

        Bayraktar, alınan fındığı Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ'de işlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Daha da fındığa ihtiyacımız var. Piyasada her geçen gün büyüyoruz, geçen seneki hedefimizi perakende sektöründe ikiye katlamak hedefimizdi. Şu anda perakende sektöründe iyi gidiyoruz, bunun için de daha fazla fındık alımına ihtiyaç var. Bu sene perakende sektöründe 150 milyon lira ciro hedefliyoruz."

        FİSKOBİRLİK'in fındıkta sigorta konusunda da çalışmalara başladığı bilgisini veren Bayraktar, "Bir haftadır arkadaşlar sahada. Hem üreticiyi bilgilendirme hem de pazardaki payı artırma anlamında arkadaşlarımız çalışıyor." dedi.

        Bayraktar, afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığına dikkati çekerek, "Bu sene diyelim ki don oldu, üreticilerimiz ertesi yıl sigortaya yükleniyor. Yüzde 50-60'ını zaten devlet karşılıyor, öderken çok gibi geliyor ama aslında ciddi bir rakam değil." değerlendirmesinde bulundu.

        Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'deki gibi tarım sigortası imkanı olmadığına işaret eden Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Üreticilerin mutlaka ürününü sigortalatması gerekiyor, biz biliyoruz ki iklimsel değişiklikler oluyor. Bu ara hava sıcaklıkları iyi derecede ama ne olacağı belli değil. Yarına 'Eyvah' dememek için bir miktar bedele katlanmak lazım. Tüm üreticileri ürünlerini sigortalatmaya davet ediyoruz. Biz bu konuda üreticilerin emrindeyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler